Járvány

2021.03.23. 14:40

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várja a Kórházi főigazgatóság

A koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot, ezért országos összefogásra van szükség.

Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen koronavírussal fertőzött, lélegeztetőgépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várják a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ weboldalon – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot, ezért országos összefogásra van szükség ahhoz, hogy a meredeken ívelő járványt megállítsuk és leküzdjük.

Míg a magyar lakosságra a tudatos védekezésben, a szabályok betartásában hárul fontos feladat, addig az egészségügyi végzettséggel rendelkező és az egészségügyben tanulók szaktudásukkal segíthetik a védekezést – tették hozzá.

Kiemelték, hogy a magyar egészségügyben évszázados hagyománya van az önkéntességnek.

„Most minden korábbinál nagyobb szükség van azokra az elkötelezett és tenni akaró segítőkre, akik orvosaink, ápolóink munkáját támogatják. Ahogyan a koronavírus-járvány első és második hulláma idején, úgy most is várunk minden egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevőt, akik tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért, mindannyiunk biztonságáért” – írták.

Hangsúlyozták, hogy a magyar egészségügy eddig is képes volt mindenkinek az elérhető legmagasabb szintű ellátást biztosítani, a koronavírus-járvány kitörése óta mindenkinek jutott elegendő orvos, ápoló, kórházi ágy, lélegeztetőgép és gyógyszer, és ez így lesz a jövőben is.

„A kórházi betegek és a lélegeztetett betegek számának alakulására az egészségügyi ellátórendszer felkészült. A kapacitásokat az Országos Kórházi Főigazgatóság szinte percről percre követi” – áll a közleményben.

Borítókép: A kormany.hu által közreadott képen koronavírussal fertőzött, lélegeztetőgépre kötött beteget lát el egy védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!