Balatoni hajókázás

2018.08.24. 08:40

Egymilliomodik utasát köszönthette a BAHART

Az idén még a főidény vége előtt elérte a hatszámjegyű utasszámot a BAHART a balatoni kompokon. Ezzel újabb rekordot döntött a társaság.

Tihany, 2016. június 20. A Balatoni Hajózási Zrt. Fonyód nevû személyhajója a Tihanyrév hajóállomásról Siófok hajóállomás felé halad. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Augusztus 23-án délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi egymilliomodik komputasát, bő egy héttel korábban, mint tavaly, amikor is augusztus 31-én került sor a hasonló ünnepségre – számol be róla a Vitorlázás Magazin. Mint írják, csak a helyszínen, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a társaság.

Pelyhe Miklós és családja a csütörtök délelőtti 10.00 órás kompon vehette át a 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól.

A kártyaegyenleg a társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre egyaránt beváltható 2019 végéig.

Fotó: Vitorlázás Magazin

„A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1.146.000 utas vette igénybe, mely még a 2016-os kimagasló rekordévet (1.123.000 főt) is túlszárnyalta. Két éve ugyanis egy akkor 14 éves rekord dőlt meg, mivel 2016 évet megelőzően utoljára 2002-ben szállítottak a balatoni kompok több mint egymillió utast.

A BAHART 2018-ban ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében.

Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy míg 2017-ben augusztus utolsó napján lépte át a komputasok száma a bűvös egymilliót, idén már egy héttel korábban, augusztus 23-án köszönthetjük a szerencsés utasunkat. Augusztus 23-ig nagyságrendileg 80.000 fővel, azaz mintegy 9%-kal több utast és 29.000-rel több gépkocsit, valamint 10%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között a tavalyi év azonos időszakához képest. A személyhajózásban is érzékeljük természetesen a forgalomnövekedést, a személyhajóinkon is már augusztus elején köszönthettük az 500.000. utasunkat. Jelenleg az utasszám már meghaladta a 630.000 főt, így várhatóan idén is 700.000 fölé emelkedhet a személyhajózásban szállított utasok száma a hajózási szezon végére.” – mondta el Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Vitorlázás Magazin

„A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt.

A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt.”

– tudtuk meg Dónucz Lászlótól a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok – az idén meghosszabbított személyhajózási idényhez hasonlóan – augusztus 26-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd az augusztus 27. és szeptember 30. közötti időszakban – megtartva a 40 percenkénti indulásokat – az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 20.00 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 20.20-kor az utolsó kompjárat.

Borítókép forrása: MTI / MTVA / Faludi Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!