2018.10.16. 14:57
És ha a munkahelyén vagy a kedvenc éttermében kap szívrohamot?
A cél az, hogy a cégeknél, vendéglátóhelyeknél meglegyenek az életmentés feltételei arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül életveszélybe.
Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője keddi közleményében azt írta, a mentőszolgálat várja a programhoz csatlakozni kívánó budapesti és vidéki éttermek, cégek, üzletek, sportlétesítmények jelentkezését. Mint írta, a kezdeményezés célja, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon.
A mentőszolgálat szóvivője közleményében felhívta a figyelmet arra, az Élet Mentő Pont márkanév egy olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.
Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy az ott dolgozók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen egy bárki által használható defibrillátor készülék is.
A márka odaítélése esetén a cégek, szervezetek jogosultak lesznek az Élet Mentő Pont „védjegyének” használatára.
Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock