cél az azonnali segítség

2018.10.16. 14:57

És ha a munkahelyén vagy a kedvenc éttermében kap szívrohamot?

A cél az, hogy a cégeknél, vendéglátóhelyeknél meglegyenek az életmentés feltételei arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül életveszélybe.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője keddi közleményében azt írta, a mentőszolgálat várja a programhoz csatlakozni kívánó budapesti és vidéki éttermek, cégek, üzletek, sportlétesítmények jelentkezését. Mint írta, a kezdeményezés célja, hogy az azonnali életmentés feltételei a lehető legtöbb nyilvános helyen biztosítottak legyenek Magyarországon.

A mentőszolgálat szóvivője közleményében felhívta a figyelmet arra, az Élet Mentő Pont márkanév egy olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.

Az Élet Mentő Pont minősítés feltétele, hogy az ott dolgozók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen egy bárki által használható defibrillátor készülék is.

A márka odaítélése esetén a cégek, szervezetek jogosultak lesznek az Élet Mentő Pont „védjegyének” használatára.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!