lakberendezés

2021.02.09. 13:00

Ezek a dekorációs trendek hódítanak 2021-ben

Natúr textúrák, új színek és burkolatok, valamint ódon, régi hangulatú bútordarabok beépítése az enteriőrbe – mutatjuk az év legfontosabb dekortrendjeit.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Természetes elemek

Amennyi időt töltöttünk az elmúlt hónapokban a négy fal között, annyira szomjazzunk már a természet közelségét. Erre mutatnak az olyan feltörekvőben lévő trendek, mint például az új hyggeként emlegetett friluftsliv, avagy az angol „cottagecore” irányzat is – mindkettő lényege, hogy vigyük be a természet elemeit az otthonunkba, akár motívumként, textúraként, színként vagy nyomott mintaként – ismerteti a Lakáskultúra.

Szárított virágok

Már tavaly divattá váltak a szintén a természettel való kapcsolódás trendjét erősítő szárított növények. 2021-ben a búza, a tollkalász (vagy nyúlfarkfű) és a levendula erőteljesebb jelenlétére számíthatunk az otthonokban.

Skandináv stílus

Bár nem számít újdonságnak a lakberendezési irányzatok között, 2021-ben még több otthonban fognak hódítani a skandináv stílusra jellemző lágy színek, természetes elemek, natúr textúrák és letisztult formák.

Antik tükrök

Minél kopottabb, annál szebb! A vintage stílusú, csiszolt réz keretes tükrök különleges hangulatot teremtenek az enteriőrben, mindemellett pedig – ha jól helyezzük el – akár nagyobbnak és világosabbnak is mutathatják a szobát.

Halszálkamintás padlók

A Google Trends adatai szerint 177,42%-kal többen kerestek rá erre a burkolási mintára az Egyesült Királyságban – várható tehát, hogy hamarosan egyre több otthonban fog megjelenni a halszálkás lerakási mód.

Új színek a konyhában

Fekete, sötét kék és zöld – minden jel arra utal, hogy véget ért a fehér konyhák egyeduralma. Szintén újdonságnak számít az itt megjelenő réz, amely vörösen fénylő, csillogó felületével szépen rímel a karakteres, erőteljesebb árnyalatokra.

Pikkely formájú csempék

Bárhová is kerülnek, azonnal magukra irányítják a figyelmet: az 1920-as évek újjáélesztett trendje ismét hódít a konyhákban és a fürdőszobákban.

Faburkolat a falon

A régi könyvtárszobák hangulatát idéző fából készült falburkolatok sikkes és modern formában térnek vissza az otthonokba, melegséget és egy kis izgalmat csempészve az enteriőrökbe.

Rusztikus stílus

Viharvert fa textúrák, felújított régi bútorok és kézműves termékek: az előrejelzések szerint 2021-ben a rusztikus hangulatra jellemző stíluselemek nagyon népszerűek lesznek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!