útitippek

2019.12.02. 12:11

Ezek Erdély legszebb karácsonyi vásárai!

Halk zene szól, keveredik a forró csoki és a forralt bor fűszeres illata, csillogó gyerekszemek csodálkoznak az óriási karácsonyfa díszeire. Romantikus kirándulásnak is tökéletes egy ilyen kiruccanás.

Forrás: Shutterstock

A Nőileg összegyűjtötte a legszebb erdélyi karácsonyi vásárokat.

Nagyszeben, 2019. november 15. – 2020. január 3.

Fényjáték, több mint száz nemzetközi és erdélyi finomság, ízletes forralt bor, gyönyörű környezet… Nem véletlen, hogy Európa-szerte fogalommá vált a nagyszebeni karácsonyi vásár. Határon innen vagy túlról, mindenképpen érdemes meglátogatni ezt a történelmi várost advent idején is.

Kolozsvár, 2019. november 22. – 2019. december 31.

A kolozsvári karácsonyi vásárt 2018-ban beválasztották Európa tíz legszebb adventi vásárába. Jó csapatba került: a bécsi, budapesti és tallinni helyszínek közé. A Fő tér gyönyörű történelmi környezetet ad az ünnepi rendezvénynek.

Nagyvárad, 2019. november 29. – 2019. december 16.

A nagyváradi Fő tér hetekre olyan lesz, mintha egy karácsonyi filmbe csöppentünk volna. Több ezer fénypont teszi álomszerűvé a decemberi estéket itt, ahol korcsolyapálya, koncertek és persze rengeteg árus várja a látogatókat.

Temesvár, 2019. december 1. – 2020. január 3.

A temesvári karácsonyi vásáron csaknem száz pavilon található, ahol szezonális termékeket vásárolhatunk, de a Szabadság téren jégpálya is várja a gyerekeket.

Marosvásárhely, 2019. december 6. – 2020. január 3.

Marosvásárhely központjában két helyen is nézelődhetünk karácsonyi ajándék után. A Színház, illetve a Rózsa tér lesz az adventi vásár és a jégpálya, mi több, a Mikulás házának a helyszíne is.

Sepsiszentgyörgy, 2019. december 13–24.

Sepsiszentgyörgyön tizedik alkalommal – a Székely Nemzeti Múzeumban – rendezik meg a hagyományteremtő karácsonyi vásárt, amely idén zöldebb lesz, mint eddig, ugyanis a szervezők célja a környezetvédelem és az újrahasznosítás fontosságának tudatosítása, és ez immár így is marad minden szabadtéri rendezvény esetén.

Székelyudvarhely, 2019. december 13–24.

A karácsonyi vásár helyszíne idén is a Márton Áron tér, ahol hétköznap délutánonként – hétvégén egész nap – várják az érdeklődőket. A kereskedők portékái mellett gyerekprogramok, koncertek és egyéb előadások is lesznek.

Budapesten is van vásár

Budapest két legnagyobb adventi vására a Vörösmarty téren, illetve a Bazilika előtt található. A Vörösmarty téri rendezvény már november 8-án megnyílt, és egészen január 1-ig tart, míg a Bazilika előtti téren felállított vásár november 22. – január 1. között várja a helyi vagy turistaként érkező vásárlókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!