egészség

2018.01.19. 15:13

A fogyókúra öt legnagyobb ellensége

Kerülje el a gyakori hibákat!

Figyel az étkezéseknél, számolja a kalóriákat, őrülten tornázik, de mégsem másznak le azok a makacs kilók? Még ha úgy is gondolja, hogy mindent a terv szerint csinál – egészséges nasikat eszik, nem nyomja tele a kávét cukorral, naponta több litert iszik – lehet, hogy hiábavaló az egész.

Lehet, hogy nem is veszi észre, hogy egy-két étel vagy hibás edzésterv mennyire könnyen romba döntheti a gondosan felépített „jövő nyárra fitt leszek”- tervet – írja a Mindmegette. Lássuk is, melyek ezek!

HA MINDIG A CUKORMENTESET VÁLASZTJA

Az, hogy valami cukormentes, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legegészségesebb választás. Ha a cukormentes üdítőt választja, nem biztos, hogy hozzásegíti a fogyáshoz, hiszen olyan anyagokat is tartalmazhatnak, melyek a kívánt hatás ellenkezőjét váltják ki. Válassza inkább a vizet és ízesítse kedve szerint valamilyen alacsony kalóriatartalmú gyümölccsel.

HA KIHAGY ÉTKEZÉSEKET

Ha a rohanó mindennapokban megfeledkezik a reggeliről, legközelebb gondoljon erre! Ha leesik a vércukorszintje, émelyegni és szédülni fog, ráadásul a vércukorszint-ingadozás befolyásolja az étvágyat is, így azzal, hogy kihagy egy étkezést, könnyen tönkreteszi a diétát.

HA TÚLESZI MAGÁT AZ „EGÉSZSÉGES” NASIKKAL

Az, hogy mértékkel fogyasszon mindent, az természetesen az egészséges ételekre is vonatkozik. Az sem jó, ha sorra falja a proteinszeleteket és a diétás nasikat. Az avokádó vagy a különböző magvak például szuperegészségesek, de magas a zsírtartalmuk, így fontos, hogy tartsa magát az előírt porcióhoz.

HA EGYÁLTALÁN NEM JUTALMAZZA MAGÁT

Az, hogy nem tömi magába a réteseket egymás után, kifejezetten jó dolog, de nem kell megszakítania minden kapcsolatot az édességekkel. Minél jobban ellenáll, annál jobban fogja majd kívánni, és senki sem szeretné, hogy egy gyenge pillanatban véletlenül nyoma vesszen 3 tábla mogyorós csokoládénak. Ha nassolni szeretne, egyen néhány kocka étcsokoládét, vagy válasszon egészséges desszertet.

HA EGYÁLTALÁN NEM VISZ BE ZSÍRT A SZERVEZETÉBE

Ideje, hogy pontot tegyünk egy tévhit végére: nem minden zsír rossz. A transzzsírok – melyek a sós és édes ropogtatnivalókban és gyorséttermi ételekben is megtalálhatóak – valóban károsak az egészégünkre, de a többszörösen telítetlen zsírok a barátaink. Ezek azok, melyek a legjobban megkötik testünkben a savakat, energiát adnak és rengeteg vitamint tartalmaznak. Szóval fogyasszunk mélytengeri halakat, sötétzöld zöldségeket és diót. De ne feledjék! Mindent csak mértékkel.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!