szépségápolás

2019.04.24. 11:06

Hatásosabbak lehetnek a kozmetikai kezelések, ha jól időzítjük őket

Érdemes kihasználni a Hold szépítő erejét.

MW

Forrás: Shutterstock

A legintenzívebb ereje a teliholdnak van. Ilyenkor a legszebb a bőr, hiszen kitűnő benne a vérellátás, és ettől feszessé, bársonyossá válik. Csillogóbb a haj és az arcfestéssel sem kell ilyenkor annyit bajlódni. Ezeken a napokon pár perc alatt szolid sminkkel is csúcsformába hozhatja magát – írja a Vasárnap Reggel.

Növekvő Hold – Kényeztető pakolás

(Május 5-17.)

Ahogy a Hold gömbölyödik, a bőr felvevőképessége is nő. Ezeken a napokon szinte szivacsként szívja magába a pakolásokban, kozmetikumokban, olajokban található ásványi anyagokat, vitaminokat. Használja ki! Zuhanyozás után végezzen masszázst hidegen sajtolt olajjal. A nedves bőr könnyen beszívja és mélyen elraktározza a hasznos hatóanyagokat. Majd vastagon krémezze be az arcát, illetve a testét, ezáltal garantáltan bársonyos tapintásúvá válik.

Tipp: Az avokádó húsából készült maszk energiát kölcsönöz a bőrnek. Pépesítse a gyümölcsöt, majd tegye fel az arcára 15 percre.

Telihold – Csillogó haj

(Május 18.)

Ha megunta frizurája árnyalatát, és szeretne új hajszínt kipróbálni, a telihold napjára kérjen időpontot fodrászától, így a festés sokkal tartósabb lesz, hajszálai pedig csillognak majd. Mivel előfordulhat, hogy ilyenkor kissé nyugtalanabb, lazítson kényeztető fürdőben. Ezzel bőrét is bársonyossá varázsolja.

Tipp: Öntsön a kád vizéhez ½ l-1/2 liter tejet illetve kamillateát, és merüljön el benne negyedórára.

Fogyó Hold – Peeling

(április 20.-május 3.)

Ekkorra időzítse diétáját, így nagyobb az esély a látványos és gyors sikerre. A különböző csillagjegyű emberekre is másképp hatnak az egyes holdfázisok. Például a Bika nők szereik az élvezeteket, így könnyen fel is szedne pár kilót. Ezért a dőzsölést jobb fogyó Hold idejére tenniük.

A sápadt arcbőr felfrissítésére is alkalmasabb a fogyó Hold időszaka. A peeling és az arctisztító könnyedén leoldja az elhalt hámsejteket és rózsás pírt varázsol orcájára.

Tipp: Tisztítás előtt borogatással tágítsa ki pórusait. ¼ liter forrásban lévő vízbe tegyen egy csokor petrezselyemzöldet. Ha kihűlt a főzet, szűrje le, merítsen bele egy kis törülközőt, csavarja ki és helyezze 20 percre az arcára.

Újhold – Szőrtelenítés

(Május 4.)

A borotválás, szemöldökszedés, a láb szőrtelenítése mind-mind a kellemetlen kezelések közé tartozik. Ezért minden gyötrelmes műveletet újholdkor végezzen. A bőr ilyenkor kevésbé érzékeny a fájdalomra, és nem pirosodik ki olyan könnyen. Az újhold kitűnő feszesítő, bőrtisztító kúrára is.

Tipp: 3-4 ek. tengeri sót oldjon fel 1 liter testmeleg vízben. Merítsen bele egy hosszú ujjú pólót, csavarja ki és bújjon bele. Majd tekerje be magát száraz törülközővel, és egy órán keresztül üldögéljen így a meleg lakásban. A vékony sóréteg a bőr összes funkcióját serkenti.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!