szakértelem

2018.02.25. 22:03

Így lesz még finomabb a klasszikus rántott hús

Néhány egyszerű trükk és azonnal ízletesebb lesz a vacsora.

Minden második magyar kedvenc étele a rántott hús, és ezen nem is csodálkozunk. A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme a Mindmegette néhány ötlete, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.

1. BUNDÁZÁS

Nem válik unalmassá a rántott szelet, ha olykor nem csak zsemlemorzsát használ a panírozáshoz. A morzsához keverhet reszelt sajtot (például parmezánt), durvára darált diót vagy mandulát, szezámmagot.

2. MÁRTÁST RÁ!

A hússzelet mártással tálalva még ízletesebb. Készítsen házi paradicsom- vagy tejszínes gombaszószt, és kínálja azzal a rántott karajt! Esetleg locsolja meg vele a kisütött húst, majd szórja meg reszelt sajttal, amit aztán olvasszon rá a sütőben!

3. TÉSZTÁVAL

A fenti mártásos rántott húshoz tészta, például szélesmetélt is illik, de ha még laktatóbb fogásra vágyna, házi burgonyagombóccal tálalja!

4. BORJÚHÚS

Viszonylag drága, és egyáltalán nem könnyű hozzájutni. Ha azonban különlegességet tenne az asztalra, és be is tudja szerezni, megkockáztathatja sertéskaraj helyett a borjúhúst. A vékony hússzeleteket óvatosan kell klopfolni, különben beszakadhatnak. A legjobb, ha a húst két folpakdarab közé teszi, és nyeles serpenyő aljával ütögeti laposabbra.

5. TEPSIBEN IS LEHET

A rántott csirkét sütőben is elkészítheti. A tepsibe öntsön kb. 1/2 dl olajat, majd a panírozott húsokat sorban tegye bele! Tetejükre forgácsoljon 3-5 dkg margarint, és előmelegített sütőben, 190 fokon pirítsa kb. 30 percig! Aztán fordítsa meg a húsokat, majd további kb. 20 perc alatt süsse készre őket! A rántott hús így omlós lesz, a panír pedig ropogós.

Borítókép: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!