Járvány

2020.03.30. 08:56

Internetes családi vetélkedősorozat indult

A magyar családok közös játékának gondolatát a Nemzeti Összetartozás Éve inspirálta.

Forrás: Shutterstock

A játékra jelentkezők több fordulóban tesztelhetik tudásukat a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben – olvasható a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közleményében.

A két online forduló során a legtöbb pontot szerző hat csapat a tervek szerint május végén, egy budapesti helyszínen élőben fogja eldönteni, melyik a legfelkészültebb család a Kárpát-medencében.

A döntő résztvevői erdélyi nyaralást, nagy értékű háztartási gépeket és könyvutalványokat nyerhetnek majd.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a kezdeményezésről elmondta, hogy a magyar családok közös játékának gondolatát a Nemzeti Összetartozás Éve kezdeményezés inspirálta, azonban az ötletadó a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete volt.

Kárpátalján már hét éve rendezik meg nagy sikerrel a vetélkedőt.

Márton Zsuzsanna szerint a családok közös játéka egy olyan komoly közösségépítő tevékenység, amelyre a mai individualista, ráadásul a vírusveszély miatt bezárkózni készülő világban nagy szükség van. Az elnök arra kér minden magyar családot, hogy akik tehetik, maradjanak otthon, tartsák be a járvány terjedését megakadályozó egészségügyi szabályokat, és természetesen regisztráljanak minél többen a (H)azám! című vetélkedőre a www.ncsv.hu internetes portálon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!