Nemcsak ínyenceknek

2018.07.20. 14:10

Kiderült, hogy a víztől jobban lehet érezni a bor ízét

Újabban a német borkedvelők vizet rendelnek a pincértől a bor elé. Nem véletlenül.

Eger, 2017. március 21. Egy borlovag Egri Bikavért tölt a Hungarikum Bizottság döntését követően az egri várban 2017. március 21-én. Újabb értékekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár. A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Egy pohár víz elfogyasztásával kiöblíthetjük a szánkat és felfrissíthetjük az ízlelőbimbóinkat, ezzel felkészülve a finom ital elfogyasztására – adja hírül a Bors Online. Mint írják, már a víz típusa sem mindegy: a szakértők szerint a legjobb, ha az ásványvíz ugyanarról a vidékről származik, ahonnan a bor is. Ez alól kivételt képeznek a vulkáni területek, mert az ott lévő források ásványianyag-tartalma olyan magas, hogy inkább elnyomják a nemes ital ízét.

A cikk szerint a tapasztaltabbak észreveszik még a különböző zamatokat is, amiket az egyes vizek elfogyasztása vált ki a borból.

Vörösborok előtt inkább szénsavasmentes, enyhébben ásványos vizet ajánlatos fogyasztani.

Hozzáteszik, hogy ezzel szemben a fehérek elé dús, buborékos való. Különböző borfajták között pedig egy-egy korty víz megivása kötelező.

Borítókép: egy borlovag Egri Bikavért tölt a Hungarikum Bizottság döntését követően az egri várban 2017. március 21-én.

Forrás: MTI / Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!