110 kurzus 1 hét alatt

2019.05.15. 13:30

Közösséget építenek a Gitármánia Táborban

Még a korábbi évekhez képest is nagyobb hangsúlyt fektet a közösségépítésre a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor, amit idén már 26. alkalommal szerveznek meg a szolnoki Tiszaligeten. A közösségfejlesztő előadásokat és zenekari órákat is beleszámítva az 1 hét alatt 110 kurzuson vehetnek részt az ifjú és kevésbé fiatal zenészek július 22. és 28. között.

A tavalyi számok jól mutatják, hogy Magyarország legnagyobb múltú zenei tábora miért is fontos a hazai könnyűzenei életben:

az előző évben 76 zenekar alakult majd adott koncertet a táborban.

10 együttes összesen 30 dalt rögzített a két, ingyenesen használható stúdióban. Anno itt bontogatta szárnyait a Margaret Island, az AWS, a Subscribe és a Junkie Jack Flash is.

Idén nagyjából 90 zenetanár, muzsikus és zeneipari szakember tart előadást a táborban.

20 különböző zenei témakör oktatása zajlik, többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés. A jövő zenészei különböző szakmai órákon is részt vehetnek, ilyen a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

A 15 professzionális berendezett teremben napi 12 órán át zenélhetnek az együttesek.

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők az elektronikus zenei órákra.

A 26. Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2019. július 10-ig lehet jelentkezni a www.instrumentweb.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!