legfőbb a biztonság

2020.02.04. 09:47

KRESZ-versennyel tanítják a fiatalokat közlekedni

Háromfordulós KRESZ-versenyt indított a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék egy ingyenes online teszttel startolt, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, egyikük térítésmentesen szerezhet autós jogosítványt, a másikuk egy robogót kap. A játék prevenciós célt is szolgál.

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort bárki kitöltheti május 3-ig a www.nagydiakkreszteszt.hu oldalon. A játékhoz a szakmai hátteret az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői adták.

A második fordulóba és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthatnak tovább. Mindkettő május 21-én lesz Budapesten. A szervezők a második fordulóba – ahol szintén KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg. Közülük kerül ki a legjobb 12, akik interaktív versenyen mutatják meg tudásukat. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A népszerű KRESZ-versenyt idén negyedik alkalommal szervezte meg a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány.

Minden alkalommal tízezernél is több fiatal töltötte ki az online tesztet.

A program célja, hogy a fiatalok minél nagyobb jártasságot szerezzenek a közlekedési szabályokban, és nagyobb figyelmet szenteljenek a biztonságos közlekedésnek. A KSH adatai szerint

2018-ban a 15-24 közötti korosztályban 3776 fiatal sérült meg közúti baleset során, és 56-an életüket vesztették.

A rendőrség szerint a fiataloknak meg kell tanulniuk a közúti közlekedés szabályait, és a vezetői engedély megszerzése után minél előbb meg kell szerezni azt a rutint, mely a biztonságos önálló közlekedéshez elengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!