jó hír

2021.04.29. 13:00

Május elsejétől újra engedélyezett az éjszakai horgászat

Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – tájékoztatott a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ).

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a kormány a szövetség kezdeményezésére újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével és a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket.

Azt írták: „tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is” az a döntés született, hogy május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz – tették hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!