Járvány

2020.05.27. 14:40

Már 266 millió forint támogatás érkezett a nemzeti összefogás vonalán

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács által működtetett nemzeti összefogás vonalán eddig több mint 266 millió forint felajánlás érkezett, amelyet a karitatív szervezeteken keresztül juttat el a rászorulókhoz a kormány – mondta a koordinációs tanács elnöke szerdán Diósdon, egy cég által felajánlott adományok átadásán.

Diósd, 2020. május 27. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetõje beszédet mond a Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertõtlenítõ-szer adományának átadásán Diósdon 2020. május 27-én. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács által mûködtetett nemzeti összefogás vonalán eddig több mint 266 millió forint felajánlás érkezett a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, amelyet a karitatív szervezeteken keresztül juttat el a rászorulókhoz a kormány. Hátul Bándi Imre, a Caola Zrt. igazgatóságának elnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt fõigazgatója, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetõ igazgatója (b-j). MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte, hogy a koronavírus-járványban, az elmúlt 11 hét alatt, a karitatív szervezetek mind a 19 megyébe, illetve Budapestre is juttattak el az adományokból. Csaknem ötszáz intézménybe és több százezer embernek sikerült segítséget nyújtaniuk – fűzte hozzá.

Közölte: több mint 100 ezer maszkot sikerült eljuttatni 140 intézménybe, 103 ezer ellátottnak, valamint csaknem 20 ezer liter fertőtlenítőt közel 170 intézménybe, így kórházakba is, emellett 33 ezer doboz immunerősítő szert osztottak ki több mint 130 ezer embernek.

Mi az a nemzeti összefogás vonala?

A koronavírus járványhelyzet érintettjeinek támogatására szolgáló 1357-es adományvonal március 21-én indult. Hívásával vagy egy sms küldésével 500 forint értékben lehet a nagy karitatív szervezetek munkáját segíteni.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a gépjárműadományokat főleg karitatív szervezetek kapták meg a munkájukhoz, de orvosok és ápolók is kaptak autót azért, hogy minél kevesebbet utazzanak tömegközlekedéssel.

Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője a Caola cég 5000 liternyi kéz- és felületfertőtlenítő szerből álló adományának átvételekor kijelentette, a járványban Magyarországon eddig még soha nem látott összefogás bontakozott ki, a kis- és középvállalkozások, a nagyobb hazai cégek és a multinacionális nagyvállalatok is igyekeztek odafigyelni a bajbajutottakra.

Hozzátette, mindent beleszámítva – az adományokat, az önkéntességet és a digitális szolgáltatások értékét is – az adományozás mértéke meghaladta a 30 milliárd forintot.

Borítókép: Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője beszédet mond a Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő szer adományának átadásán Diósdon 2020. május 27-én, hátul Bándi Imre, a Caola Zrt. igazgatóságának elnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!