nagy változás

2019.06.13. 17:02

Már a biztonsági öveket is figyelik a szupertraffipaxok

Sokáig csak a sebességmérés-funkciót kapcsolta be a hatóság, azonban egy ideje a biztonsági övüket nem használó sofőröket is szűrik.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A rendőrség a rendszer egyes funkcióit – beleértve a biztonsági öv használatának figyelését is – a VÉDA végpontoknál, valamennyi rendszerelemet érintően tesztelte – írja a Jogmagazinra hivatkozva az Origó. Arról nincs adat, hogy a tesztek alatt hány szabálysértést szűrtek ki.

A hatóság kiemelte, hogy a funkciók alkalmazása során nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges szempont.

A vizsgálatok során több tízezer jármű elhaladása során több száz esetben készült dokumentáció, amelyek kiértékelése az eljárásra illetékes hatóságok bevonásával történt meg.

A rendőrség szerint a biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentációt nemcsak automatizált módon értékelik ki, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is vizsgálja, így a jogsértés ténye 100 százalékosan bizonyítható.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáért 10-20 ezer forintos bírság szabható ki.

A keletkező vélemények alapján az illetékes rendőrkapitányság folytatja le az eljárást, vagyis ez nem tartozik az objektív felelősség hatálya alá.

Borítókép: oszlopra szerelt fix traffipax

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!