toplista

2019.01.17. 10:50

Melyik a legjobb 100%-os citromlé?

A Nébih tesztje alapján a minőség rendben volt, de a címkéken bőven van még mit rendbe tenni.

Forrás: Shutterstock

A Nébih Szupermenta programja keretében öt bio minősítésű és hét sűrítményből készült száz százalékos citromlét tesztelt. A hivatal munkatársai többek között a növényvédő- és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsav-tartalmát, valamint pH értékét vizsgálták.

A termékeket szakértő és laikus kóstolók pontozták a külső megjelenés, az állomány, a szín, az illat és az íz alapján.

A tesztelt citromlevek közül a Limmi citromlé nyerte el a kóstolók tetszését, második lett a Sweet Valley terméke, míg harmadikként a CBA citromízesítőnek nevezett 100 százalékos citromleve végzett.

A hivatal által vizsgált 13 citromlé élelmiszerminőségi- és biztonsági szempontból megfelelt, de 8 esetben kisebb súlyú jelölési hibák miatt hatósági eljárás indult.

A Nébih a jelölési hibák közül kiemelte az élelmiszercímke szövegére vonatkozó minimális betűméret be nem tartását, a magyar nyelvű tápértékadatok feltüntetésének hiányát, az energiatartalom és a tápértékadatok szabálytalan megjelenítését, a tárolási feltételek elmulasztását és annak helytelen jelölését.

Egy terméknél a csomagoláson feltüntetett energiaérték és egyes tápanyagok mennyisége nem egyezett a termékspecifikációban megadott értékekkel – közölték.

A hivatal a jelölési hibák által érintett vállalkozókat figyelmeztetésben részesíti, és kötelezi a hibák javítására.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=ODWUD0i3H-E

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!