Segítünk

2018.07.26. 05:00

Mi legyen a reggeli?

Különféle kifogásokra hivatkozva gyakran kihagyja a nap első étkezését? Ejnye-bejnye, ne tegye!

Az alábbi tippek – a Vasárnap Reggel jóvoltából – segítenek megtalálni a legjobb napindító fogást ahhoz, hogy az energiája délig kitartson, és egyúttal tehessen az egészségéért, az alakjáért és a vitalitásáért is.

Nincs étvágya?

Sokan vannak, akik korán reggel rá sem tudnak nézni az ételre – emiatt aztán később garantáltan farkaséhesek lesznek. Próbáljon meg legalább egy kis folyadékot, például egy pohár tejes gyümölcsturmixot legyűrni!

Tíz órakor már megint éhes?

Ebben a reggelire elfogyasztott kevés protein a hibás. A magas cukortartalmú kukoricapehely vagy croissant helyett válassza inkább a tojásrántottát vagy egy tálka sovány túrót egy darab banánnal. Ha délelőtt megéhezik, kapjon be némi friss idénygyümölcsöt!

Reggelente nincs ideje az evésre?

Ha otthon semmiképpen sem tud időt szakítani a reggelire, előző este készítsen magának szendvicset, amit be tud vinni a munkahelyére. A lényeg, hogy ne vegyen útközben péksüteményt!

Fogyni szeretne?

Akkor nagyjából 350-400 kalóriát vehet magához reggelire. A legjobb a fehérje és a telítetlen zsiradék optimális keveréke: a felmérések szerint azok a nők, akik reggelire két tojásból készült zöldséges rántottát ettek, 65 százalékkal több súlyt veszítettek, mint akik kenyeret fogyasztottak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!