Lakályos otthon

2019.04.16. 08:06

Négy apró szokás, hogy megmaradjon a rend

Nem kell minden hétvégén nagytakarítást csinálni, elég egy-két egyszerű részletre odafigyelni ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat a lakásban.

Forrás: Shutterstock

Igen sok energiát emészt fel egy-egy nagyobb rendrakás vagy nagytakarítás, ezért érdemes egy kis erőfeszítést tenni annak érdekében is, hogy minél tovább megőrizzük a rendet és a tisztaságot otthon. A Maszol cikkében négy olyan szokást sorol fel, amelyeket ha betartunk, könnyedén elérhetjük, hogy bármikor otthonosan érezhessük magunkat a lakásban. Persze nem kell, hogy minden csillogjon-villogjon, de némi rendezettség azért nem árthat.

Ruhakupacok helyett: hajtogatás

A mosás a viszonylag egyszerű házimunkák közé tartozik, hiszen csak be kell tenni a szennyes ruhát a mosógépbe, majd kiteregetni (vagy betenni a szárítógépbe) és végül összehajtogatni, esetleg kivasalni – írják. Mivel ez sok idő, előfordulhat, hogy elfelejtkezünk erről és megszáradt ruhák napokig szem előtt vannak. A cikk tanácsa szerint amint megszáradtak a ruhák, hajtogassuk őket össze és tegyük a helyére, így akár a vasalást is elkerülhetjük és a lakásban is nagyobb rend lesz.

Fotó: Shutterstock

Tegyük a cipőket a helyére!

Nem túl praktikus és esztétikailag sem szép látvány az előszobában hanyagul levetett cipők, kabátok. Ezért hazaérve tegyük a helyükre a cipőket, kabátokat sálakat, így rend lesz az előszobában, és a reggeli készülődés is gyorsabb lesz – olvasható a javallat.

Ne halogassuk a mosogatást!

Az egyik legnehezebb, de legfontosabb betartandó szabály, hogy törekedjünk arra, hogy ne legyen mosatlan a mosogatóban. Ha mosogatógépünk van, könnyebb a dolgunk, hiszen étkezések után csak be kell pakolni és elindítani a gépet, ám a kézzel mosogatás is egyszerűbb, ha csupán néhány tányért és poharat mosunk el egyszerre és nem gyűjtjük össze a koszos edényeket – írják. A rendszeres mosogatással ráadásul a mosogatótálcánk tisztaságát is meg tudjuk őrizni – teszik hozzá.

Fotó: Shutterstock

Töröljük le a pultokat!

Csupán néhány mozdulatba és legfeljebb egy-két percbe telik letörölni egy törlőkendővel a konyhapultot, az asztalt vagy éppen a mosdókagylót, ezáltal mégis tisztává varázsolhatjuk a felületeinket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!