kuktatippek

2018.09.21. 11:02

Nem kerül pácba, ha ügyesen pácol

Egyszerű művelet, de annál lényegesebb, hiszen alapvetően befolyásolja, milyen lesz a a végeredmény.

Ha legközelebb marinádot készítene a húshoz, próbálja ki a következő különlegességeket!

Egzotikus fűszerezés

Adjon 1 kávéskanál Cayenne-borsot és fél evőkanál mustárt 3 evőkanál olajhoz és 1,5 evőkanál szójaszószhoz. 1-1 csipet koriander, szegfűszeg és gyömbér is kerüljön a pácba, amit aztán sűrítsen mogyoróvajjal és mézzel. Próbálja ki: Reszeljen bele egy kevés friss gyömbért is!

Csípős-hagymás változat

Aprítson fel 1 csokor újhagymát és 1 db erős paprikát. Reszeljen hozzá 1 evőkanálnyi friss gyömbért, és gazdagítsa 1 fej apróra vágott vöröshagymával. Adjon hozzá 1 gerezd reszelt fokhagymát, fél-fél teáskanál borsot és kakukkfüvet, majd öntse fel olívaolajjal és egy pici rummal.

Provence-ból...

Adjon 10 ml vörösborecetet és 5 ml olívaolajat 50 ml száraz vörösborhoz, és keverje össze. Tegyen bele 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 1-1 kávéskanál borsot, rozmaringot, oregánót, bazsalikomot, levendulát és kakukkfüvet. Végül 1-1 db babér- és mentalevél, valamint 1-1 csipet koriander és ánizsmag kerüljön bele.

Borítókép: Shutterstock / ViDi Studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!