érzések közvetítője

2019.03.22. 08:54

Nem mindegy, mikor milyen virágot adunk

Egy csokor virággal többféle üzenetet is közvetíthetünk, de érdemes vásárlás előtt utánanézni, hogy a kellő hatás érdekében melyiket válasszuk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: 4 PM production

Nem a szavak embere, mégis szeretné valahogy kifejezni a háláját, támogatását, szeretetét? A Vasárnap Reggel cikke abban próbál meg segíteni, hogy melyik virággal tudja pontosan a másik tudtára adni az érzéseit.

Krizantém

A szívem ismét szabad – jelzi a krizantém. Lezárta a régi kapcsolatát, és nyitott egy újra? Mondja el a többieknek is: tegyen otthon vagy a munkahelyén egy csokor krizantémot vázába, és meglátja, érteni fogják az üzenetét!

Gerbera

Jelentése: megszépíted az életem. Ez a megfelelő virág, ha kedves lakók költöznek a szomszédba; ha az újdonsült kollégát, esetleg egy rég nem látott ismerősét akarja üdvözölni; vagy ha egy barátjával, családtagjával tudatni akarja, hogy jól érzi magát a társaságában.

Napraforgó

Büszke vagyok rád! – sugallják a sárga szirmok. Amennyiben gratulálni akar valakinek, ki akarja fejezni az elismerését például a sikeres vizsgája vagy az előléptetése kapcsán, vegyen neki napraforgót! Választhat vágott, műanyag vagy plüssvirágot is.

Mályva

Igaz barátainak ajándékozzon mályvát. Ideális választás, ha valakitől bocsánatot akar kérni, vagy egyszerűen jelezni akarja: boldog, hogy a barátjának tekintheti az illetőt. Ezzel a virággal kifejezheti háláját, ha ismerőse kiállt ön mellett, vagy támogatta valamiben.

Liliom

Mindenki tudja: ez a növény a tisztaság és az ártatlanság jelképe. Ha a testvére, barátnője nehéz döntés előtt áll, erősítse a hitét liliommal! Már néhány szál is erőt sugároz, és kellő önbizalmad ad.

Orchidea

Keleten a kifinomultság, a kulturáltság, illetve a gyöngédség megszemélyesítője. Ajándékozza annak a nőnek vagy férfinak, akinek a műveltségét, becsüli, akinek már meggyőződött kifinomult ízléséről.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!