óriási sláger

2019.08.21. 21:49

Ön kipróbálná a csiganyálka fiatalító hatását?

A csiganyálkában található fehérje a kozmetikai ipar olyannyira felkapott alapanyaga, hogy Thaiföld-szerte sorra nyílnak a csigafarmok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

A The Guardian rövid összefoglalójából kiderült, hogy mintegy 85 csigafarmot alapítottak 2016 óta az ország egyik központi tartományában. Leginkább afrikai óriáscsigákat tenyésztenek, és az általuk termelt nyálkát gyűjtik össze. A lap információ szerint csak ebben a tartományban csaknem 600 liternyi mucint nyernek ki. A komplex fehérje elősegíti a csigák héjának helyreállítását – írja a hirado.hu.

Pozitív hatását az emberi bőrre először az 1980-as években mutatták ki, azóta pedig óriási karriert futott be a kozmetikai iparban.

A mucin olyan összetevőket tartalmaz, mint a glikoproteinek, a hialuronsav és a glikolsav. Az ebből készült szérumok a kollagén stimulálásával segítenek a ráncok kialakulásának lassításában, de állítólag hasznos a hegszövetek gyógyítására vagy a pattanásos bőrre.

A fejlett országokban a mucinalapú arcpakolás akár 300 dollárba, közel 90 ezer forintba kerülhet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!