Méregdrága ínyencség

2018.10.27. 18:00

Ön megkóstolná a tulipánvodkát?

Könnyen lehet, hogy még nem hallott róla, de a tulipánból készült vodka nem vicc – létező ital! Nem túl meglepő módon egy 34 éves holland férfi állt elő az ötlettel négy évvel ezelőtt – terméke pedig mára Michelin-csillagos éttermek italkínálatában szerepel Európa-szerte.

Az ital kizárólag vízzel és tulipánhagymákból készül, ám nem csak ebben rejlik a különlegessége: egy ilyen extra itókához ugyanis nem mindennapi eredettörténet is társul – olvasható a borsonline.hu hírportál cikkében.

Forrás: Instagram

Kifejlesztője, Joris Putman eredetileg csak azt tudta, hogy országa jelképével, a tulipánnal akar valamit kezdeni – azt azonban eleinte még nem tudta, hogy pontosan mit is. Aztán jött a vodkafőzés ötlete – de persze a folyamat tökéletesítése sem ment egyik napról a másikra. Főleg, miután az első főzetek íze minden volt, csak kellemes nem!

Évek kemény munkája után azonban elindulhatott hódító útjára a tulipánvodka, aminek Pure (tiszta) változata 295 Euróba (95 ezer forintba) kerül üvegenként, és hozzávetőleg 350 tulipánhagymából készül – írja az Odditiy Central.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!