Napi rendszeresség

2020.04.08. 07:18

Online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség

Online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), amely a saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végezhető sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat, posztokat tesz közzé.

Forrás: Shutterstock

A szervezet célja, hogy

a koronavírus-járvány miatt bevezetett otthoni oktatás jelentette új helyzetben motiválja a fiatalokat, és napi testmozgásra buzdítsa őket.

A program élsportolókat, közéleti személyiségeket, influenszereket, testnevelőket, edzőket és egyetemi hallgatókat fog össze. Az MDSZ amint azt közleményében jelzi felismerve saját felelősségét és szerepét, rendelkezésre bocsátja szakmai tudását és kommunikációs felületeit és segíti a diákokat, pedagógusokat és szülőket az egészségi és fittségi állapotuk fenntartásában.

Célunk az, hogy a WHO által az iskolás korosztálynak ajánlott napi 60 perc közepes-erős intenzitású testmozgást ebben a helyzetben is ösztönözzük, amely az MDSZ által útjára indított DO60 mozgalom legfőbb üzenete mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

Ennek érdekében április 1-én elindítottuk a #mozogjotthon, #moveathome kampányunkat az MDSZ Facebook és YouTube csatornáján, és a fiataloknak szóló DO60 Facebook, Instagram és YouTube csatornáinkon.

A kisebbekhez a pedagógusokon, szülőkön keresztül szól a kezdeményezés, minden nap 14 órakor jelenik meg egy 15-20 perces mozgásvideó az MDSZ Facebook oldalán, ezeket testnevelők, edzők, élsportolók és közéleti személyiségek készítik az általános iskolás korosztályra szabva. A nagyobbakhoz már közvetlenül szól a kampány, nekik a DO60 Facebook és Instagram csatornákon jelenik meg a napi edzéstartalom naponta 16 órakor. A programban szerepel zumbaóra, saját testsúlyos edzés, kifejezetten a lányoknak és fiúknak szóló tréning, illetve páros gyakorlat is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!