oroszláncsalitos

2018.01.30. 13:11

Rejtélyes körülmények között halt meg egy vadász

A megölt horvát férfi számára az oroszlán elejtése lett volna vadászkarrierjének megkoronázása, erről maga beszélt barátainak a Dél-afrikai Köztársaságba való elutazása előtt.

Vadászbalesetben életét vesztette egy horvát oroszlánvadász Dél-Afrikában, a Leeuwbosch rezervátumban.

A 75 éves férfi és két társa már elejtett egy oroszlánt, amikor a második zsákmány utáni hajsza közben mindeddig tisztázatlan körülmények között eldördült a szenvedélyes vadász életét kioltó végzetes lövés.

A News24 dél-afrikai hírügynökség szerint az adriai-tengeri Pag szigetéről érkezett vadászt sietve kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni.

A megölt horvát férfi számára az oroszlán elejtése lett volna vadászkarrierjének megkoronázása, erről maga beszélt barátainak a Dél-afrikai Köztársaságba való elutazása előtt. A vadász családja éttermet üzemeltet Pag szigetén.

A botswanai határhoz közeli Leeuwbosch (Oroszláncsalitos) rezervátum úgy reklámozza magát, mint az egyik legjobb hely oroszlánvadászatra Dél-Afrikában, a létesítmény rendelkezik vágóhíddal és hűtőházzal is.

A Dél-afrikai Köztársaságban törvényesen lehet oroszlánokat és más vadállatokat tenyészteni vadászati célra.

Címkék#vadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!