összefogás

2020.10.15. 11:51

Segélyakcióval támogatja a kárpátaljai rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet

Az élelmiszercsomagokon és a tüzelőn kívül a rászoruló családok gyermekeit fejlesztőfoglalkozásokkal is segítik egész évben.

Fotó: Szircsák Zoltán

Idén is külön segélyakcióval támogatja a kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat, időseket és gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet a tél beállta előtt. Az október elején meghirdetett pénzadománygyűjtésnek köszönhetően már megkezdődött az élelmiszercsomagok, valamint a téli tüzelő formájában történő segítségnyújtás.

Az első családoknak Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai vezetője és munkatársai tegnap személyesen adtak át élelmiszercsomagokat és több hónapra elegendő brikettet. A tervek szerint a következő időszakban több mint 2400 család számára vásárolnak családi élelmiszercsomagot, valamint 300 családnak adományoznak családonként 500 kg brikettet. A kézzelfogható segítségen túl a rászoruló családok gyermekei számára szervezett fejlesztőfoglalkozások egész évben, heti rendszerességgel segítik a legkisebb korosztály felzárkózását.

Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely több éve jelentős mértékben támogatja a segélyszervezet kárpátaljai tevékenységét. Az adománygyűjtő kampány részeként, október 8-án megszervezett figyelemfelhívó jótékonysági futás apropóján az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt vállalati partnerei, a Szerencsejáték Zrt., az MKB Bank, a Meditop Kft. és az EU-Fire Kft. is újra az ügy mellé álltak adományaikkal. A Margitsziget és Beregszász virtuális összekapcsolásával, Kovács Koko István jószolgálati nagykövet vezetésével megrendezett jótékonysági futáson mintegy 100 kárpátaljai gyermek, illetve budapesti önkéntesek és támogatók álltak rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.

Minden segítség számít!

Idén a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer- és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet október 31-ig tartó kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni: 15 hívás a 1353-ra egy gyermek fejlesztőfoglalkozását fedezi, 40 hívás egy nagyobb tartósélelmiszer-csomagot jelent egy bajba jutott család számára, 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet. Nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni.

Borítókép: Brikettcsomagot ad át egy rászoruló családnak az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!