komoly változás jöhet

2020.05.26. 13:21

Szabadulna a bordélyoktól és a coffeeshopoktól Amsterdam

Értékelni kezdték a csendet és a nyugalmat Amszterdam lakosai, miután a koronavírus-járvány miatt nem lepték el turisták százai a város utcáit. A tömegeket vonzó coffeeshopok és a piroslámpás házak helyett szeretnének nagyobb nyugalmat a járvány után is, és ezzel a polgármester is egyetért, ezért komoly változtatásokat sürget.

Forrás: V4NA

Maga a holland rendőrség nyilatkozott úgy, hogy az ország jó úton halad afelé, hogy igazi drogállam legyen. A liberális mintaállamban a kannabisz-származékok terjesztése és fogyasztása 5 grammig legális, ezért virágzik a több száz “coffeeshop” és kannabiszhoz kapcsolódó termékeket árusító ezernyi üzlet. A holland királyi rendőrség egy korábbi közleménye szerint a külföldről érkező turisták egyharmada éppen azért látogatja meg a holland fővárost, hogy életében először elszívjon egy füves cigarettát – számol be a V4NA.

Most, hogy a járvány miatt erősen visszaesett a forgalom, Amszterdam belvárosának lakói rádöbbentek, hogy milyen jó ebben a “csendben” élni.

„Most már tudjuk, mennyit adtunk át az olcsó turizmusnak és a szexkereskedelemnek” – mondta egy amszterdami lakos a Dutch News-nak.

Az ott lakók szövetsége pedig megállapította, hogy az egyoldalú turizmusra összpontosítva a város gazdasága sebezhetővé vált, túl sok alacsony fizetésű, alacsony biztonságú munkahelyet teremtett és nem járult hozzá a fenntartható, helyi foglalkoztatáshoz.

Amszterdam polgármestere Femke Halsema a héten teszi közzé a járvány utáni, újraindítási terveit, amelynek alapján úgy tűnik, hogy egyetért a város lakosaival.

Azt ígéri, hogy bezárják az illegálisan működő szállodákat, kevesebb zenei fesztivált fognak rendezni, megszüntetik a „vidámpark” jellegű tevékenységeket, például sörkerékpárokat, vízibicikliket, segwayket és hasonlókat. A kannabisz kávézóknak csak a lakosok számára szabad majd nyitniuk.

Utóbbit korábban már a holland bíróság is kimondta, de azóta sem veszi senki sem komolyan. Valószínűleg azért nem, mert a coffee-shopok a bevétel után adóznak, a pénzre pedig az államnak és a városnak is szüksége van.

Ezenkívül a “mini” szupermarketekben betiltják az alkohol értékesítését, és a szexipart teljes egészében áthelyezik a belvárosból egy másik helyszínre. Ettől még a prostituáltak maradnak, számukra egy speciális szobabérleti megoldáson gondolkodnak a leendő „erotikus központban”, ahol szexuális színházak is lennének.

Eközben a szexmunkások szervezete, a Red Light United közzétette saját terveit, amely szerint egyelőre megkövetelnék a szexuális munkavállalótól és az ügyfelektől is, hogy maszkot és gumikesztyűt viseljenek és csak olyan pózok megengedettek, amelyekben a “felek” nincsenek szemtől szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!