Háztartás

2020.01.07. 16:40

Tippek, trükkök, ötletek az ünnepek utáni nagytakarításhoz

A karácsonyfa leszedése után sok tennivalója lesz otthonában.

Karácsonyfát bont le egy nő vízkereszt napján Győr belvárosában 2020. január 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Mielőtt kitenné a karácsonyfát a gyűjtőpontok egyikére, vágja le róla a kisebb ép ágakat, és takarja be velük a balkonon, kertben maradt növényeket, hogy megvédje azokat a fagytól olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Kábelkáosz?

Tekerje az égősort a folpak vagy a konyhai papírtörlő kartonjára. A végeit rögzítse gumival, és már mehet is a dobozba, majd a szekrény tetejére vagy a padlásra. Jövő karácsonykor nagyon büszke lesz magára, hogy nem kell órákig bogoznia az összegubancolódott vezetéket.

Díszek

Ha nincs meg az eredeti csomagolásuk, tárolja egy régi cipősdobozban a karácsonyfadíszeket. A kisebb gömböket üres tojástartóban is elteheti.

Segítség?

A gyerekek nem akarnak részt venni a rendrakásban? Motiválja őket a következő trükkel: az egyikük szedjen össze mindent, amiben van valamennyi piros, a másik tegye ugyanezt a zöld holmikkal, és így tovább...

Energia

A feng shui szerint a tiszta, rendezett otthonban kedvezőbbek az energiák, az ilyenben lakók frissebbnek érzik magukat, és lendületesebben indítják az új évet. Fokozhatja a hatást, ha az egyik asztal közepére egészséges, kerek levelű cserepes virágot helyez.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!