Ország-világ

2021.05.04. 16:22

Védettségi igazolvány kellhet a tömegrendezvények látogatásához

Augusztus közepéig csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a tömegrendezvények és koncertek Magyarországon – értesült a Magyar Nemzet.

A védettségi igazolványokkal kapcsolatosan az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján emlékeztettek: A védettségi igazolványok postázása folyamatos, és azt már az első oltás után kiállítják. Ha bármilyen probléma merülne fel a védettségi igazolvánnyal, azt a Magyarország.hu ügyfélkapun keresztül vagy személyesen a kormányablakban lehet bejelenteni – írja a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, ha valaki a védettségi igazolvány kiállítása miatt szeretné ellenőrizni, hogy oltását a háziorvosa, illetve oltóorvosa rögzítette-e, az Eeszt.gov.hu honlapon megteheti.

A mai napig hazánkban összesen 4,7 millióan regisztráltak a védőoltásra, és a jelentkezők nyolcvan százaléka már meg is kapta azt. A sajtótájékoztatón emlékeztettek arra is, hogy miután a beoltottak száma átlépte a négymilliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek szombattól elérhetővé váltak a következő szolgáltatások is:

A vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, a múzeumok, a mozik, a színházak, az edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Az Origo.hu értesülései szerint május 3-ig már több mint 4,2 millió védettségi igazolványt gyártottak le, a beoltottak és a koronavírus-fertőzésen igazoltan átesettek számára automatikusan kézbesítik az okmányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!