Ezotéria

2010.10.07. 09:04

Glória, a ragyogó aura

A szentképeken látható glória nem más, mint az alkimisták által gyakran emlegetett ragyogó, erős, látható aura. Szentek ugyan nem vagyunk, de mindannyian rendelkezünk egy bennünket körülvevő, elektromágneses mezővel. Ez az aura.

ASTRONET.HU

Azt mondják az auráról, hogy az a lelki energia külső kiterjedése. Ha a test kimerül, veszélyben van vagy kiegyensúlyozatlan, akkor az elektromágneses mező, azaz az aura megsérül. Az aura a lélek és a test teljes térképe.

Azt mondják az auráról, hogy az a lelki energia külső kiterjedése. Ha a test kimerül, veszélyben van vagy kiegyensúlyozatlan, akkor az elektromágneses mező, azaz az aura megsérül. Az aura a lélek és a test teljes térképe.


Gyűrűkbe zárva

Az aura tulajdonképpen hét összefonódott fénygyűrűből áll. Az első a test egészségi állapotát tükrözi. A második az érzelmeket, a harmadik az intellektust, a negyedik a tudatalattit reprezentálja (különösen a képzeletet és az intuíciót, a belső megérzéseket). Az ötödik gyűrű a felsőbbrendű én megjelenítője, míg a hatodik és a hetedik a lelki energiákat tükrözi.

Színesben látják

A testünket körülvevő külső energiamező mindenkinél más és más. De az aura mindenképpen három különálló auratestből áll: a fizikai, az éteri és a sprituális auratestből. A fizikai auratest a test felszínétől három-harmincöt milliméterre kezdődik. Fényes fehér vagy világoskék színű. Egészséges embernél ez az energiamező tiszta, fényes és állandó.
Az éteri auratest megegyezik a fizikai auratesttel. Leginkább ködös, világoskék vagy szürke füstnek látszik: a test felületéből kettő-tíz centiméterre sugárzik ki. Ezt viszonylag kevesen látják. A sprituális auratest öt-tizenöt centiméterre terjed az éteri auratesten túl.

Az aurával foglalkozók említenek egy úgynevezett színközpontot is, ami átragyog az elektromágneses mezőn. Ezek a színek az „auralátók” számára könnyedén érzékelhetők, mi több, ennek alapján adják "diagnózisukat” is. Megkülönböztetnek rózsaszínes-piros, kékeszöld, kék, mályva és sárga árnyalatokat. A különböző tónusok jelzik az egészségi állapotot, a kiegyensúlyozottságot és a lelki energiát. A kimerült beteg test aurája vékony és fakó, erőnk teljében viszont fényesen ragyog.
Pörög erre, pörög arra

Az aurát bizonyos „energiagenerátorok” hozzák létre, ezeknek csakra a neve. Mivel az aura színes, és a csakrák auránk részei, ezért a „látók” a csakrákat is színesben érzékelik. A szanszkrit eredetű kifejezés fénykereket jelent. Az elnevezés azoktól a „látóktól” (vagy tisztánlátóktól) ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit észlelni: látni. A csakra forog, ezért úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. A csakra az óramutató járásával megegyező irányban pörög, amikor a környezetből energiát vesz fel. Az ellenkező irányba mozog, ha energiát ad le. Az emberi testben hét fő csakra, azaz energiaközpont van. A gerinc mentén, a farkcsonttól a fejtetőig sorakoznak. Folyamatosan forgó, örvénylő, energiakerekek, amelyek normális esetben folyamatosan újratermelik az energiát.

Kattints a folytatáshoz!>>>

ASTRONET.HU -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!