Vb 2022

2022.11.20. 10:05

Agyonnyomhatja a teher a belgákat és a horvátokat az F-csoportban

Papíron a világbajnokság F-csoportjának a két európai csapat, Horvátország és Belgium az esélyese, de Kanadát és Marokkót sem lehet leírni.

Kvanduk Bence

Modricsra nem csak az ellenfelek, a nézők tekintete is szegeződni fog

Fotó: AFP

Mindenképpen érdekes lesz figyelni, hogy az F-jelű csoportban hogyan alakulnak majd a mérkőzések, hiszen igazán kimagasló csapat nincs a kvatettben. Persze így is esélyesebb a többieknél Horvátország és Belgium, de Hegedűs Márk a PMFC szélsője például Marokkótól számít meglepetésre a tornán.

A csoport programja

November 23., szerda: Marokkó-Horvátország 11.00, Belgium-Kanada 20.00
November 27.: Belgium-Marokkó 14.00, Horvátország-Kanada 17.00.
December 1.: Horvátország-Belgium, Kanada-Marokkó, Doha 16.00.

Horvátország

A Luka Modric vezette horvátokat egyetlen tornán sem lehet leírni, de az Eb tanúsága szerint már nem képes az előző vb-n mutatottakhoz hasonlót alkotni ez a csapat. Ahhoz minden egyes játékosuknak a csúcsra kell pörögnie ismét, hogy lépést tudjanak tartani a többiekkel.

Horvátország készen áll az újabb menetelésre Fotós: AFP

Kapusok: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Ivica Ivusic (NK Osijek), Ivo Grbic (Atlético Madrid)

Védők: Domagoj Vida (AEK Athén), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barisic (Rangers), Josip Juranovic (Celtic), Josko Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (VfB Stuttgart), Josip Stanisic (Bayern München), Martin Erlic (Sassuolo), Josip Sutalo (Dinamo Zagreb)

Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Internazionale), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (Torino), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt), Luka Sucic (Salzburg)

Támadók: Ivan Perisic (Tottenham Hotspur), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk Split)

Belgium

A belgákat lassan egy évtizede sorolják folyamatosan a legjobbak közé, ehhez viszont még nem sikerült felnőnie a gárdának. Ráadásul a Real Madridba igazolása óta Eden Hazard is messze képességei alatt teljesít, illetve Romelu Lukaku is egy gyenge szezonon van túl a Chelsea-nél. A bizonyítási vágyával egészen biztos nem lesz problémája a csapatnak, de ahhoz, hogy az olyan klasszisok teljesítményét, mint Kevin de Bruyne ki tudják használni nagy erőket kell már a csoportban is mozgósítaniuk. Meglepő lenne ugyan, ha a kieséses szakasz előtt indulhatnának haza, de elég egy mérkőzésnek félre csúsznia, s már nagy bajban is vannak.

A belgáknak a nyomással is meg kell birkózniuk  Fotós: Belga via AFP

Kapusok: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (Wolfsburg)

Védők: Toby Alderweireld (Royal Antwerp), Arthur Theate (Stade Rennes), Wout Faes (Leicester City), Jan Vertonghen (Anderlecht), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht),

Középpályások: Kevin de Bruyne (Manchester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Youri Tielemans (Leicester City), Leander Dendoncker (Aston Villa), Amadou Onana (Everton), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Axel Witsel (Atlético Madrid), Charles de Ketelaere (AC Milan), Leandro Trossard (Brighton), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund),

Támadók: Romelu Lukaku (Internazionale), Michy Batshuayi (Fenerbahce), Dries Mertens (Galatasaray), Eden Hazard (Real Madrid), Lois Openda (Lens), Jeremy Doku (Stade Rennes)

Kanada

A kanadai válogatott valahol ismeretlen az európai labdarúgást kedvelők körében, hiszen kevés elit bajnokságban játszó játékosuk van. Azonban a Bayern Münchenbe berobbanó Alphonso Davies átrángathatja ezt a csapatot is a csoportkörön. Igaz, ehhez mindennek az ő kezükre kell, hogy játsszon. Papíron talán ők a csoport leggyengébb csapata, de ez nem jelenti, hogy ne lehetnének veszélyesek bármelyik ellenfelükre.

Kapusok: Milan Borjan (Crvena zvezda), Dayne St. Clair (Minnesota), James Pantemis (Montreal)

Védők: Samuel Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Panetolikosz), Alistair Johnston (Montreal), Richie Laryea (Toronto), Kamal Miller (Montreal), Steven Vitoria (Chaves), Joel Waterman (Montreal)

Középpályások: Stephen Eustaquio (Porto), Liam Fraser (Deinze), Atiba Hutchinson (Besiktas), Mark-Anthony Kaye (Toronto), Ismael Kone (Montreal), Jonathan Osorio (Toronto), Samuel Piette (Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone)

Támadók: Tajon Buchanan (Club Brugge), Lucas Cavallini (Vancouver), Jonathan David (Lille), Alphonso Davies (Bayern München), Junior Hoilett (Reading), Cyle Larin (Club Brugge), Liam Millar (Basel), Ike Ugbo (Troyes)

Marokkó

Marokkó szintén a kevésbé ismert csapatok közé tartozik, de olyan játékosokkal érkezik, mint a PSG-ben remeklő Ahraf Hakimi, a Bayern Münchenben szereplő Nusszair Mazraui, vagy a Chelsea kiválósága Hakim Zijecs. Ha a többieknek sikerül felnőnie legjobbjaik mellé akkor pedig jó esélye van arra a gárdának, hogy a nyolcaddöntőkben is viszontlássuk őket.

Hakimin sok fog múlni a Marokkóiaknál Fotós: AFP

Kapusok: Jasszine Bunu (Sevilla), Munir Mohamedi (al-Vehda), Ahmed Reda Tagnouti (Wydad AC)

Védők: Romain Saiss (Besiktas), Ahraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Najef Aguerd (West Ham United), Nusszair Mazraui (Bayern München), Dzsavad al-Jamiq (Valladolid), Ahraf Dari (Brest), Badr Benun (Qatar SC), Jahia Attijat Allah (Wydad AC)

Középpályások: Szofjan Amrabat (Fiorentina), Szelim Amallah (Standard Liege), Amine Harit (Marseille), Iliasz Hair (Queens Park Rangers), Azzedine Unahi (Angers), Jahja Dzsabrane (Wydad AC), Abdelhamid Szabiri (Sampdoria), Bilal al-Kannusz (Genk)

Támadók: Jusszef En Nesziri (Sevilla), Hakim Zijecs (Chelsea), Szofiane Bufal (Angers), Abderrazak Hamdallah (al-Ittihad), Zakaria Abuklal (Toulouse), Abde Ezzalzuli (Osasuna), Walid Cseddira (Bari)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!