Vb 2022

2022.11.30. 17:59

Bearanyozták a kenguruk földjét

Móga Richárd

Fotó: AFP

Nagy elánnal kezdte csoportbéli harmadik meccsét Dánia, ami annyira nem is lehetett meglepő, ugyanis csupán három ponttal lett volna esély a továbbjutásra.

A fölény azonban nem párosult gólszerzéssel, sőt, igazán veszélyes helyzeteket sem bírt kiharcolni az első játékrészben az európai alakulat. A fordulás után meglepetésre Ausztrália élesebben kezdett, de kis idő elteltével a dán válogatott kézbe vette az irányítást. Csakhogy a találkozó 60. percében Leckie a saját térfeléről indulva pazar labdát kapott, majd egy remek cselt követően kilőtte a bal alsó sarkot. Ezzel a 31 esztendős támadó megszerezte élete első világbajnoki találatát.

A dán szövetségi kapitány próbált cserékkel új lendületet adni csapatának, de a kapu előterében elfogyott a tudomány. Az ausztrál védősor mindvégig kiválóan tette a dolgát, így még csak az egyenlítés sem jött össze. Igaz, a továbbjutáshoz az is kevés lett volna. Ezzel tehát nagy meglepetésre Dánia győzelem nélkül búcsúzott a tornától, míg Ausztrália története során másodszor jutott tovább csoportjából a világbajnokságon.

Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, D-csoport, 3. forduló. Al Wakrah. Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Mooy, Irvine, Goodwine (Baccus, szünetben) – McGree (Wright B., 74.), Duke (Maclaren, 82.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold. Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, szünetben), Anderse, Christensen, Maehle (Cornelius, 70.) – Hojbjerg – Jensen (Damsgaard, 59.), Eriksen – Skov Olsen (Skov R., 70.), Braithwaite (Dolberg, 59.), Lindstrom. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

Gólszerző: Leckie (60.).

A D-csoport végeredménye: 1. Franciaország 6 pont, 2. Ausztrália 6 pont, 3. Tunézia 4 pont, 4. Dánia 1 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!