Vb 2022

2022.11.26. 21:57

Elég volt egy-egy villanás Argentínának, hogy egy kicsit fellélegezhessen

Nyerj vagy menj haza! Talán még álmában is csak ezt a mondatot hallotta Lionel Messi és az argentin válogatott többi tagja a Mexikó elleni 2. világbajnoki csoportmérkőzést megelőzően. Hát jöttek, nyertek, de még nem mennének haza.

K. B.

Fotó: AFP

Sajnos az argentin–mexikói meccs első félideje nem a szép megoldásokról, sokkal inkább a kemény belépőkről, durvaságokról szólt a találkozó. Mexikón jól látszott, hogy nem bánja, ha nem esik gól az összecsapáson, s az se, ha igazából nincs játékban a labda, ezt pedig teljesen tanácstalanná tette a dél-amerikaiakat.

Egy-egy alkalommal azért így is kellett védenie Emiliano Martineznek és Ochoanak. Mindkét kapust két remekbe szabott szabadrúgással dolgoztatták meg. Alexis Vega és Messi voltak az elkövetők.

A fordulás után sem igazán tudtak mit kezdeni a mexikói védelemmel az argentinok. Legalábbis ezt hihettük a 64. percig, de Messi 18 méterről laposan a jobb alsóba vágta a labdát, így beérte Maradónát vb-gólok tekintetében, mindketten nyolcat rúgtak.

Ezt követően a csereként beállt Enzo Fernandez döntötte el a meccset a 87. percben. Egy kis szögletet követően becselezte magát a tizenhatosra, majd annak bal sarktól jobbal a hosszúba tekert.

Persze ettől sem érezheti még biztonságban magát az argentin csapat, hiszen az utolsó fordulóban Szaúd-Arábia és Mexikó is megelőzheti még.

Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)
Labdarúgó világbajnokság, C-csoport, 2. forduló.
Argentína: E. Martinez – Montiel (Molina, 63.), Otamendi, Lis. Martinez, Acuna – Di Maria (Romero, 69.), de Paul, G. Rodriguez (Fernandez, 57.), Mac Allister (Palacios, 69.) – Messi, Lau. Martinez (J. Alvarez, 63.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Mexikó: Ochoa – K. Alvarez (R. Jimenez, 66.), Araujo, Montes, Moreno, Gallardo – Chavez, Herrera, Guardado (Gutierrez, 42.) – Lozano (R. Alvarado, 73.), Vega (Antuna, 66.). Szövetségi kapitány: Tata Martino.
Gólszerzők: Messi (64.), E. Fernandez (87.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!