Vb 2022

2022.11.23. 08:17

Ezt nagyon benézte a VAR, szabályos gólt vettek el Argentínától – videó

A labdarúgó világbajnokság eddig legmegdöbbentőbb mérkőzése mindenképpen az Argentína–Szaúd-Arábia meccs volt, amelyen a második félidőben fordítottak a szaúdiak és nyertek. Azonban ekkor ennek csak az egyenlítést kellett volna érnie.

K. B.

Messi szerzett vezetést tegnap az argentin válogatottnak Szaúd-Arábia ellen, majd ő, valamint Lautaro Martínez kétszer is lesről szerzett találatot. Igen ám, de ez csak a VAR szobában ülők szerint volt így.

Ahhoz kétség sem férhet, hogy a mélységi indításra tökéletesen robbant be az Inter csatára a les miatt visszavont góljánál, s elegáns befejezése mindenképpen gólt ért. Azonban a játékvezetők a videobíró jelzése alapján visszavonták a találatot.

Martínez vállát azonban csak a mellette lévő védőhöz mérték, miközben nem ő volt a leghátsó szaúdi. Az alábbi képen jól látható, hogy a bal szélső védő egy lépéssel hátrébb van, azaz az ő lába jelentette a leshatárt. Így pedig teljesen szabályos volt a gól, s ebben a lélektani pillanatban már 2–0-ra kellett volna a dél-amerikaiaknak vezetniük. Elég valószínűtlen, még ha minden elismerést meg is érdemel Szaúd-Arábia, hogy fordítani tudott, hogy kétgólos hátrányból is pontot szerzett volna, főleg, hogy legnagyobb védelmi fegyvere, a lescsapda ennél az esetnél besült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!