Vb 2022

2022.11.21. 19:03

Hollandiának elég volt kétszer villanni és eltalálni a kaput

Hiába játszott jól Szenegál Hollandia ellen, nem tudott pontot szerezni az A-csoport második meccsén, pedig Noppertet többször megtornáztatták, mint ahányszor Depayék komoly veszélyt jelentettek.

K. B.

Fotó: AFP

Kerékpárral indult Hollandiából Katarba Laurens Jagt még augusztus elején. Az Amszetrdamból startoló hatezer kilométeres túra pedig épp időben ért véget, hiszen a válogatottja első meccsét megelőzően már a helyszínen volt, így ő is honfitársaival együtt szurkolhatott de Jongék sikeréért Szenegál ellen.

A tulipánosok nagy csörtébe kezdtek már az első percekben afrikai vetélytársukkal, s mindkét oldalon riogatták egymás védőit, azok viszont mindig oda értek, ahova kellett. A 20. percben aztán már de Jong előtt nyílt óriási lehetőség, azonban addig igazgatta a labdát, hogy tisztázni tudtak előle. Az első félidőben azonban semmiképpen nem lehetett szó tűzijátékról.

A 65. percben kellett Noppertnek az első bravúrt bemutatnia. Frenkie de Jong labdavesztését követően rohamoztak a szenegáliak, a végén Dia lőtt jobbal egy védő mellől 12 méterről a rövid alsót megcélozva, de oda ért a holland kapus. Nem sokkal később aztán Idrissa Gueye tizenhat-méteres bombáját kellett reflexből hárítania.

A hollandoké volt azonban a slusszpoén, hiszen a 85. percben eltalálták először a kaput, s azzal meg is szerezték a mérkőzés egyetlen gólját. De Jong tett egy tökéletes labdát a tizenegyespont közelébe, amire Gakpo érkezett, s a rosszul kifutó Mendy mellett a hálóba fejelt.

Ez megzavarhatta Mendyt, hiszen a ráadásban is rosszul ért bele Depay gyenge lövésébe, így Klaasen szabadon lőhetett a kapuba. Pedig még előtte Pape Gueye még egyszer megtornáztatta az első válogatott meccsén védő Noppert, akinek a távoli lapos lövést a bal alsóból kellett nagyot nyújtózva kiütnie.

Szenegál–Hollandia 0–2 (0–0)
Labdarúgó világbajnokság, B-csoport, 1. forduló. Doha. 
Szenegál: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Cisse, Diallo (Jakobs, 62.) – N. Mendy, I. Gueye, Kouyate (P. Gueye, 73.) – Diatta (Jackson, 74.), Dia (Abass, 69.), Sarr. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé. 
Hollandia: Noppert – Dumfries, de Ligt, van Dijk, Ake, Blind – Berghuis (Koopmeiners, 79.), de Jong, Gakpo (de Roon, 90+4.) – Janssen (Depay, 62.), Bergwijn (Klaassen, 79.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.
Gólszerző: Gakpo (85.), Klaasen (90+9.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!