Vb 2022

2022.11.29. 17:57

Nem kellett erőlködnie Hollandiának se Katar ellen

K. B.

Fotó: AFP

Még Hollandiának sem volt biztos helye a labdarúgó-világbajnokság kieséses szakaszában az utolsó csoportkörre, de ahhoz óriási csodának kellett volna történnie, hogy ne szerezze meg az ehhez szükséges pontokat, hiszen a gyenge házigazdával kellett csak megvívnia harmadik meccsén. Katar pedig nem is jelentett problémát a narancs mezeseknek.

Bár az első lövés a hazaiaké volt, azt Noppert biztos kézzel fogta, onnantól pedig uralták a hollandok a meccset. A 26. percben egy próbálkozást sikerült is értékesíteniük, Gakpo kapott labdát, majd elvezette a tizenhatosig és a kapu bal alsó sarkába lőtt. Ezzel mindhárom eddigi meccsén betalált a csatár.
A szünetig ugyan nem esett több gól, de a fordulás után szinte azonnal ismét a hálóba kellett nyúlnia Barshamnak, egy kipattanóra de Jong reagált a leggyorsabban, s centikről a kapuba lőtt.

Innentől már szinte csak az volt a kérdés, rúgnak-e még a hollandok, esetleg a minden mindegy alapon játszó katariak túljárnak-e valahogy Noppert eszén. A válasz mindkét kérdésre: nem.

Hollandia–Katar 2–0 (1–0)
Labdarúgó-világbajnokság, A-csoport, 3. forduló. al-Khor. 
Hollandia: Noppert – Timber, van Dijk, Ake – Dumfries, de Roon (Koopmeiners, 82.), de Jong (Taylor, 86.), Blind – Klaassen (Berghuis, 66.) – Gakpo (Weghorst, 82.), Depay (Janssen, 66.). Szöv. kap.: L. van Gaal. 
Katar: Barsham – Mohammad (Khoder, 85.), Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed – Hatem (Alaaeldin, 85.), Madibo (Boudiaf, 65.), al-Haydos (Assadalia, 65.) – Ali (M. Muntari, 65.), Afif. Szöv. kap.: F. Sanchez Bas.
Gólszerzők: Gakpo (26.), de Jong (49).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!