Vb 2022

2022.11.26. 16:18

Szczesny tizenegyest védett, Lewandowski belőtte az elsőt

Megnyerte második csoportmeccsét a labdarúgó világbajnokságon a lengyel csapat, pedig a szaúdiak még tizenegyest is rúghattak.

MTI

Fotó: AFP

Az első körben az argentinok felett diadalmaskodó szaúdiak jól kezdtek, a 13. percben Szczesnynek bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a góltól. A lengyelek sokáig nem találtak rést a szervezetten és bátran játszó ázsiaiak védelmén, de mivel a szaúdiak lendülete is alábbhagyott, a játékrész második fele jobbára mezőnyjátékkal telt. Az európai együttes aztán egy kapuskirúgást követően két passzból eljutott a szaúdiak kapujáig, és Zielinski révén első helyzetét gólra váltva - némileg váratlanul - előnybe került.

A szaúdiak a Bielik szabálytalansága miatt, videózás után megítélt tizenegyessel szinte azonnal egyenlíthettek volna, de Szalem al-Davszari jobbra tartó lapos lövését Szczesny kivédte, majd al-Burajk ismétlését is nagy bravúrral kapu fölé ütötte.

A fordulás után az ázsiai együttes nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, sokszor egészpályás letámadással nehezítette meg a lengyelek labdakihozatalát, de a gólhelyzetei rendre kimaradtak. A túloldalon Milik fejjel a felső, Lewandowski térddel a bal oldali kapufát találta el, és bár a szaúdiaknak is voltak még gólszerzési lehetőségeik, az első világbajnoki gólját megszerző Lewandowski a hajrában egy hatalmas védelmi hibát kihasználva eldöntötte a három pont sorsát.

Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0 (1–0)
Labdarúgó világbajnokság, C-csoport, 2. forduló. al-Rajjan, 44 259 néző.
Lengyelország: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski - Krychowiak, Bielik - Milik (Piatek, 71.), Zielinski (Kaminski, 63.), Frankowski - Lewandowski.
Szaúd-Arábia: al-Ovajsz - Abdulhamid, al-Amri, al-Bulaihi, al-Burajk (al-Ganam, 65.) - al-Nadzsej (al-Abid, a szünetben, Bahebri, 95.), al-Malki (Alobud, 85.), Kanno - al-Buraikan, al-Sehri (Nasszer al-Davszari, 85.), Szalem al-Davszari.
Gólszerzők: Zielinski (39.), Lewandowski (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!