Vb 2022

2022.11.25. 19:02

Valenciát nem tudták megállítani van Dijkék, így még izgulhatnak

Gyorsan megszerezte Hollandia a vezetést Ecuador ellen a labdarúgó világbajnokság 2. körében, azonban nem tudta megtartani miután a dél-amerikaiak átvették az irányítást, s egy Valencia találattal egalizáltak.

K. B.

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Doha Hollandia és Ecuador is 2–0-al kezdte a világbajnokságot, de a dél-amerikaiaknak Katar ellen jóval könnyebb dolguk volt. A tulipánosoknak Szenegál ellen csak a 84. percben jött össze az első kaput eltalált lövés, igaz, az rögtön a hálóban is kötött ki, Gakpo juttatta oda.

A két gárda egymás elleni meccsén is az első holland kaput eltaláló lövésig kellett várnia a közönségnek a gólra, azonban az ezúttal már a 6. percben megérkezett. Gakpo kapott jó labdát a tizenhatos előterében, majd kettőt tolt még a labdán balra, s a rövid kapufa mellé helyezte azt tizenhat méterről.

Pár percnyi zavarodott játékot követően viszont szép lassan átvette az irányítást Ecuador. A 32. percben pedig Valencia cselei után Noppertnek kellett már bravúrral hárítania a jobb alsó felé szálló labdát. A szünetig már azonban csak egy lesgólt sikerült szerezniük. Bár Porozo nem ért labdához, zavarta a kapus látóterét a tvolról érkező löketnél egy szöglet után.

A fordulás után aztán érkezett Enner Valencia, és a kipattanót közelről Noppert kapujába vágta, hiába védett korábban bravúrral.

Ezt követően még Platának volt egy óriási lövése, ami a keresztlécen csattant, de egyébként leült a mérkőzés, gólt sem láthatott már a közönség, így pedig még mindkét csapat veszélyben lehet a továbbjutás szempontjából Szenegállal szemben.

Hollandia–Ecuador 1–1 (1–0)
Labdarúgó világbajnokság, A-csoport, 2. forduló. Doha. 
Hollandia: Noppert – Dumfries, Timber, van Dijk, Ake, Blind – Koopmeiners (de Roon, 80.), de Jong, Klaassen (Berghuis, 69.) – Bergwijn (Depay, a szünetben), Gakpo (Weghorst, 79.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal. 
Ecuador: Galindez – Preciado, Porozo Vernaza, Torres, Hincapie, Estupinan – Plata (Ibarra, 90.), Mendez, Caicedo, Estrada (Sarmiento, 74.) – Valencia (K. Rodrigues, 90.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Gólszerzők: Gakpo (6.), ill. Valencia (49.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!