Vb 2022

2022.12.07. 09:29

A fiaskó ellenére sem döntene másképp a spanyol szövetségi kapitány

Móga Richárd

Fotó: NurPhoto via AFP

Spanyolország nagy meglepetésre nem szerzett gólt Marokkó ellen a katari nyolcaddöntőben, sőt, még a büntetőpárbaj során sem sikerült megzörgetni a hálót. Mindezt a spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique a saját felelősségének tartja.

– Ez az én felelősségem. Én jelöltem ki az első három rúgót, és most is ugyanígy döntenék. Az egyetlen dolgot, amit megváltoztatnék, hogy kivenném Bonót az ellenfél kapujából, és egy másik hálóőrrel helyettesíteném – fogalmazott az 52 esztendős szakember.

A spanyol válogatott negyedszer búcsúzott tizenegyesek után a világbajnokságtól, sorozatban pedig másodszor: négy éve ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki a házigazda oroszoktól.

Mindenesetre a szövetségi kapitány méltatta csapatát, mint mondta, elégedett játékosaival, akik pályára vitték elképzelését és stílusát. A jövőjét firtató kérdésekre pedig úgy válaszolt Luis Enrique, hogy nem időszerű erről beszélni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!