Vb 2022

2022.12.07. 15:00

A spanyolok és a németek fémjelezte csoport lett a leggyengébb

Egyetlen egy olyan vb-csoport van, amelyből már egyetlen csapat sincs ott a nyolc között, ez pedig az F-jelű négyes, amelyben Németország és Spanyolország mellett Costa Rica és a sokakat megdöbbentő Japán volt.

K. B.

Fotó: NurPhoto via AFP

Már csak nyolc csapat van versenyben a vb-n: Anglia, Argentína, Brazília, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Marokkó és Portugália. Ebben a szakaszban meglepetés csapatról talán egyedül Marokkóról beszélhetünk, hiszen sokan a csoportkörből sem várták volna tovább a gárdát, pláne nem elsőként.

A nyolc csapat hét különböző csoportot képvisel, egyedül az E-jelű kvartett gárdái közül nem maradt hírmondó se a folytatásra. Épp abból a négyesből, amelyből sokan múltja alapján akár esélyesnek is tartottak volna két gárdát. A német csapat szégyen szemre már a csoportkör után haza kellett, hogy kullogjon, míg Costa Rica sem tudta kivívni helyét a tizenhatban. A csoportot megnyerő Japán aztán Horvátország ellen büntetőkkel maradt alul, pedig vezetett is. Ezzel az első csoportelső lett, amely búcsúzott a tornától. A spanyoloknak szintén tizenegyeseket kellett rúgnia tegnap Marokkó ellen, egyetlen egyet sem értékesítettek Busquetsék, így a Costa Rica elleni 7–0-s nyitás után elég mélyre zuhantak. Ezzel az előzetesen egyik legkeményebb csoport a leggyengébbé vált.

Egyébként minden egyes csoportot a nyolc között az azt megnyerő csapat képviseli leszámítva az F-jelűt, ahonnan nem csak a kvartett első helyén továbbjutó Marokkó van még mindig ott, de a mögötte továbbcsusszanó Horvátország is még mindig áll.

A pénteki folytatásban majd az F másodikja, Horvátország, a G elsője, Brazília ellen folytatja majd 16.00-tól, majd az A és a C csoport győztese Hollandia és Argentína csap össze 20.00-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!