Vb 2022

2022.12.20. 17:39

Ancelotti is beszélt a brazil szövetségi kapitányi posztról

MTI

Fotó: NurPhoto via AFP

Bár felmerült a neve, nem akarja átvenni a brazil labdarúgó-válogatott irányítását Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

A nemzeti csapatot a katari világbajnokság negyeddöntőjéig vezető Tite távozott a szakvezetői posztról, a 61 éves tréner már a vb előtt közölte, hogy a torna kimenetelétől függetlenül nem folytatja tovább a munkát.

A brazil sajtóban a közelmúltban több jelölt neve is felmerült, és Ronaldo is úgy nyilatkozott, hogy szívesen látna külföldi kapitányt a kispadon. A kétszeres világbajnok fenomén Josep Guardiolát, José Mourinhót és Ancelottit nevezte meg, hétfőn azonban utóbbi cáfolta a híreszteléseket.

"A madridi szerződésem 2024. június 30-ig szól, és ha nem menesztenek, akkor ki is akarom tölteni. Kiválóan érzem magam a Realnál, és nagy céljaink vannak erre a szezonra" - szögezte le a 63 esztendős edző.

A spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Real 14 forduló után a második a tabellán, két ponttal lemaradva az FC Barcelona mögött. A BL februári nyolcaddöntőjében a fővárosiak a Liverpoollal találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!