Vb 2022

2022.12.20. 16:03

Brazíliában is őrzik majd Messi nagyságát

MTI

Fotó: AFP

A riói Maracana Stadion üzemeltetői meghívják az argentin válogatottal vasárnap világbajnoki címet nyerő Lionel Messit, hogy megörökítsék talplenyomatát a legendás arénában található Hírességek sétányán.

A hivatalos levelet hétfőn küldik el az Argentin Labdarúgó Szövetséghez, és amennyiben Messi elfogadja a felkérést, ő lesz majd a nyolcadik nem brazil, egyúttal az első argentin futballista, akinek a neve és talplenyomata bekerül legendás terembe. A labdarúgás hazai klasszisai mellett külföldiként például a német Franz Beckenbauert és a portugál Eusebiót érte a megtiszteltetés.

Messi 2014-ben a Maracanában is világbajnoki döntőn szerepelt, ám akkor az argentinok kikaptak a német válogatottól, vasárnap viszont a Paris Saint-Germain támadója megszerezte az utolsó még hiányzó címet karrierjében, miután együttesével 3-3-as döntetlent követen, 11-es párbajban 4-2-re legyőzték a címvédő francia együttest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!