Vb 2022

2022.12.05. 07:52

Japán és Dél-Korea újabb nagy skalpra vadászik

Nyolc csapat sorsa már a kieséses szakaszban is eldőlt, s ma újabb négy igyekszik beverekedni magát a negyeddöntőbe, ráadásul két ázsiai gárda is van köztük.

K. B.

Fotó: NurPhoto via AFP

A délutáni mérkőzésen az E-csoportot sokak meglepetésére megnyerő, s így Németországot hazaküldő Japán mérkőzik majd, s egy újabb európai nagyágyú skalpját vadászná le. Ellenfele ugyanis a Luka Modric vezette legutóbbi ezüstérmes Horvátország lesz, amely megmutatná a Marokkó és a belgák elleni döntetlenek kalkulált formaidőzítésnek volt köszönhető, s most már a topon folytatják a céljuk felé. Persze a japánok Spanyolország legyőzése után elképesztően jó mentális állapotban érkeznek. 

Az esti meccsen a Kamerun ellen azért már pihenő Brazília fut majd ki a gyepre, vele szemben pedig a H-csoportból drámai körülmények között, csakis több rúgott góljuknak köszönhetően továbbjutó Dél-Korea lesz, amely találkozóról találkozóra bizonyította, mekkora szíve van. Ugyan a dél-amerikai csapatból Neymar után Telles és Gabriel Jesus is kiesett, óriási meglepetés lenne, ha Szon Hung Minék térdre tudnák kényszeríteni őket. Ugyanakkor ezen a vb-n nehéz megjósolni, hogy kitől mit várhatunk valójában. 

A mai program: Japán–Horvátország 16.00, Brazília–Dél-Korea 20.00.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!