Vb 2022

2022.12.10. 22:04

Kane kihagyott büntetője a továbbjutásba került Angliának a franciák ellen

Kane két büntetőt is rúghatott a címvédő Franciaország ellen a labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjében, azonban a másodikat elhibázta, így pedig Giroud fejesgóljával a franciák mentek tovább.

K. B.

Fotó: AFP

Lüktető, fordulatos meccset kezdett egymással Anglia és Franciaország, s egy jó negyed órát követően utóbbi meg is szerezte a vezetést. Griezmann előkészítését követően Tchouameni szánta el magát 20 méterről lövésre, s egy védő lábai között a jobb alsóba vágódott. Pickford talán nem látta a labdát, de elég későn indult el a lövésre.

A folytatásban a franciák nem annyira erőltették, hogy megszerezzék a második góljukat, inkább csak arra figyeltek, hogy az irányítást magához ragadó angol csapat ne tudjon egyenlíteni. Ugyanakkor, ha sikerült eljutniuk az ellenfél tizenhatosának közelébe Mbappééknak, akkor izgulhattak az angol szurkolók. A szünetig viszont nem esett több gól, ami Lloris védéseinek s köszönhető volt.

A fordulás után aztán addig-addig nyomtak Sakáék, hogy Tchouameni hibázott, s összehozott egy büntetőt, amit Kane könyörtelenül a hálóba vágott.

Az angol egyenlítés a franciákat is felébresztette, s Rabiot szinte azonnal ismét előnyhöz is juttatta hazáját, azonban Pickford védett. Sokáig maradt a patthelyzet, de Giroud egy közeli fejessel megszerezte a vezetést Franciaországnak újfent.

Theo Hernandez azonban még hozott izgalmakat, hiszen letaglózta a csereként beálló Mountot, s így Kane ismét nekifuthatott egy büntetőnek, ezúttal viszont fölé vágta a labdát. Ez pedig megpecsételte az angolok sorsát, hiába próbálkozhattak a 90+10. percig.

Anglia–Franciaország 1–2 (0–1)
Labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő. al-Khor.
Anglia: Pickford – Walker, Stones (Grealish, 90+8.), Maguire, Shaw – Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Franciaország: Lloris – Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Tchouameni, Rabiot – Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gólszerzők: Kane (54. – büntetőből), ill. Tchouameni (17.), Giroud (78.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!