Vb 2022

2022.12.05. 18:49

Livakovic három büntetőt hárított, ezzel pedig Horvátország kiejtette a nagy skalpokat gyűjtő Japánt

Móga Richárd

Fotó: AFP

Legutóbb a 2002-es hazai rendezésű világbajnokságon jutott el Japán az egyenes kieséses szakaszig, így már a csoportelsőség is óriási diadalnak számított. Na de a világbajnoki-ezüstérmes ellen tovább írták volna történetüket, még ha nem is ők számítottak az esélyesebbnek.

Nem is indult olyan rosszul a találkozó ázsiai szempontból, hiszen a lehetőségek megvoltak, azonban a horvát támadók is jelezték, hogy bizony nem veszik félvállról a párharcot. Mindenesetre a japán drukkerek örülhettek az első játékrész végén, mikoris egy begyakorolt szögletvariáció végén Maeda elé pattant a labda, aki sokat nem tanakodott, hat méterről ballal bevette a kaput.

Zlatko Dalic a szünetben felrázta együttesét, ugyanis tíz perc játékot követően Perisic fejjel volt eredményes, ezzel pedig ismét háromesélyessé tette a mérkőzést. A találatot követően Horvátország akarata érvényesült inkább, de a japán védők remekül zárták a területeket, szomszédaink pedig nem igen találták a rést. Ezzel pedig a 2022-es katari világbajnokságon először került sor hosszabbításra.

A találkozó ezen szakaszán már nem is mertek sok kockázatot vállalni az alakulatok, azonban Japán alkalmanként megpróbált zavart okozni, de a horvát védelem állta a sarat. A hosszabbítás második részében még izgulhattak a szurkolók, de kedvenceik végül nem kerülték el az idegek harcát, a büntetőpárbajt.

Elsőként Minamino rúghatott, azonban Livakovic könnyedén hárított, sőt, még két tizenegyest is védett a kapus, így Horvátország menetel tovább.

Japán–Horvátország 1–1 (1–0, 1–1) – büntetőkkel 1–3

Labdarúgó világbajnokság, nyolcaddöntő. Al Wakrah. Japán: Gonda – Tanigucsi, Josida, Tomijaszu – Ito Dzs., Endo, Morita (Tanaka, 106.), Nagatomo (Mitoma, 64.) – Doan (Minamino, 87.), Maeda (Aszano, 64.), Kamada (Szakai, 75.). Szövetségi kapitány: Hajime Moriyasu. Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Kovacic (Vlasic, 99.), Brozovic, Modric (Majer, 99.)  – Kramaric (Pasalic, 68.), Petkovic (Budimir, 61.(Livaja, 106.)), Perisic (Orsic, 106.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Gólszerzők: Maeda (43.), illetve Perisic (55.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!