Vb 2022

2022.12.09. 18:55

Livakovic véget vetett a brazilok álmainak

Móga Richárd

Fotó: AFP

A negyeddöntő első mérkőzésén az Egyetemvárosi Stadionban csapott össze egymással a legutóbbi ezüstérmes horvát válogatott és az ötszörös világbajnok Brazília. A dél-amerikai együttes gyakorlatilag minden mutató alapján esélyesebbnek számított, de ahogy az várható is volt, szomszédaink felvették a kesztyűt.

Az első játékrészben nem is működött olajozottan a brazil gépezet, ez talán betudható annak, hogy Neymart kiválóan semlegesítették a középpályán. Ráadásul Danilo sem a saját posztján játszott, így jó érzékkel a jobb szélen próbált támadásokat építeni Horvátország, még ha igazán komoly veszélyt nem is sikerült kialakítani. 

A legnagyobb helyzetig 48 percet kellett várni, mikoris Raphinha beadásába egy horvát védő beletette a lábát, így Livakovicnak nagy bravúrt kellett bemutatnia. Ezt a jelenetsort vélhetően egyetlen szurkoló sem bánta, ugyanis ezt követően megélénkült a találkozó. Sőt, Livakovic parádés védésekkel rukkolt elő, így többek között ennek is köszönhető, hogy nem született gól a rendes játékidőben.

A hosszabbításban azonban Neymar klasszisa megvillant, Horvátország pedig kapkodásba kezdett, de első kaput találó lövéséből kiegyenlített a 117. percben, így jöhetett a büntetőpárbaj.

Livakovic ismét résen volt, ráadásul a fortuna is hotvátokkal volt, így Brazília kiesett.

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1, 1–0) – büntetők után 4–2.

Labdarúgó világbajnokság, negyeddöntő, Al Rayyan. Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa (Budimir, 110.) – Brozovic (Orsic, 114.) – Kovacic (Majer, 106.), Modric – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic. Brazília: Alisson – Militao (A. Sandro, 106.), Marquinhos, T. Silva, Danilo – Casemiro – Paqueta (Fred, 106.), Neymar – Raphinha (Antony, 55.), Richarlison (Pedro, 83.), Vinícius Junior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite.

Gólszerzők: Neymar (105+1.), illetve Petkovic (117.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!