Vb 2022

2022.12.01. 17:57

Lukaku lábában maradt a belga továbbjutás

Móga Richárd

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A torna kezdetén mindkét csapattól sima továbbjutást vártak a legtöbben, azonban az utolsó fordulóban mégis a versenyben maradásukért kellett pályára lépniük.

A horvát válogatott jobb helyzetből várhatta az ütközetet, hiszen egy döntetlennel is már elérte volna céljait Zlatko Dalic legénysége, ennek ellenére a kezdetektől kézbe vették az irányítást, s mindvégig próbált nyomást helyezni riválisára. Nem mintha ezzel olyan nagy gondja lett volna Belgiumnak, ugyanis a próbálkozásukat sikerült semlegesíteni, sőt, olykor még egy kontratámadásra is futotta, ahol azért fohászkodhatott a horvát szurkolótábor.

Mindenesetre az első játékrész legemlékezetesebb mozzanatát Anthony Taylortól láthattuk, aki gondolkodás nélkül a büntetőpontra mutatott Carrasco szabálytalankodását követően, csakhogy a VAR közbeszólt, hiszen a szituációt egy leshelyzet előzte meg. Az angol játékvezető az esetet visszanézte, majd megváltoztatta ítéletét.

A második félidőre a belga szövetségi kapitány beküldte Romelu Lukakut, s kissé talán tőle várta a csodát. Vitathatatlan, hogy a 29 esztendős labdarúgó új lendületet adott társainak, azonban horvát védők minden bizonnyal számítottak az Inter játékosának szereplésére, ugyanis kiválóan védekeztek ellene.

Egy óra elteltével mégis hős lehetett volna: a csapatkapitány forintos labdát tálalt Carrasco elé, akinek a próbálkozását Livakovic nagy bravúrral védte, de a kipattanó labdára Lukaku csapott le elsőként, azonban csak a kapufát találta el.

A folytatásban mindkét együttes betalálhatott volna, de a rendes játékrész utolsó percében is Lukaku előtt adódott a legnagyobb ziccer, azonban hibázott, centikre a gólvonaltól. Ezzel Belgium kiesett, míg Horvátország másodikként jutott tovább Marokkó mögött.

Horvátország–Belgium 0–0

Labdarúgó világbajnokság, F-csoport, 3. forduló. Al Rayyan. Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Modric, Kovacic (Majer, 90+2.) – Kramaric (Pasalic, 64.), Livaja (Petkovic, 64.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic. Belgium: Courtois – Dendoncker (Tielemans, 72.), Alderweireld, Verthongen – Meunier (E. Hazard, 87.), Witsel, De Bruyne, Castagne – Trossard (T. Hazard, 59.), Mertens (Lukaku, szünetben), Carrasco (Doku, 72.). Szövetségi kapitány: Roberto Martinez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!