Vb 2022

2022.12.19. 13:01

Nálunk négy argentin és négy francia került a torna csapatába

Összeszedtük a mutatott teljesítmények alapján, hogy nálunk kik alkotnák a 2022-es labdarúgó-világbajnokság álomtizenegyét.

K. B.

Fotó: AFP

Sok remek teljesítményt láthattunk a labdarúgó-világbajnokság során. Ha 100 embert megkérdezünk, hogy számára kikből állna össze a torna álomcsapata, valószínűleg 100 különböző variációt hallanánk. Most viszont mi közreadjuk, szerintünk hogyan nézne ki a legerősebb csapat a látottak alapján.

A kapuban a több tizenegyespárbajban is döntő szerepet vállaló, nem mellesleg a finálé utolsó pillanataiban óriási bravúrt bemutató argentin hálóőr, Emiliano Martinez kerül. Jobb oldalon a marokkóiak legjobbja, Achraf Hakimi védekezik, s az ő szerepével nagyon nehéz lenne vitatkozni. A belső védő pozíciókat a horvát Josko Gvardiol és az argentin Cristian Romero kapta meg nálunk, de talán épp ez a pozíció volt az, ahol a legtöbb játékos neve felmerült. A bal szélen a marokkóiak ellen gólt is szerző francia, Theo Hernandez bérelte ki magának a védő szerepet.

A középpálya összetétele is sok verzióban összeállhat a felállástól függően is. Nálunk a 4–3–3 tengelyét három, a csapatáért rengeteget dolgozó, csúszó-mászó játékos kapta meg, aki mindent elkövetett, hogy a legnagyobb sztárok csilloghassanak. Valamelyest ugyan az előbb felsorolt értékek alapján kilóg, hiszen ő maga volt csapata legnagyobb klasszisa, de a játék iránti alázata vitathatatlan, Luka Modric az egyik középpályásunk. Mellé Adrien Rabiot és Rodrigo de Paul került.

A támadó sorunk valószínűleg vitathatatlan a vb-n látottak alapján. Antoine Griezmann a francia csapat legfontosabb építőköve volt, Lionel Messit a torna legjobb játékosának választották, s rengeteg kulcspillanatban segítette ki az argentin csapatot. Melléjük a gólkirály, a fináléban a büntetőpárbajjal együtt négyszer is betaláló Kylian Mbappé került.

A felsoroltak mellett azért érdemes megemlékezni a horvátok hálóőréről, Dominik Livakovicról, aki szintén remekelt a kiélezett helyzetekben, az argentinok jobb szélső védőiről, Molináról és Montielről, a torna legjobb fiataljának választott Enzo Fernandezről, a fontos találatok értékesítőjéről, Julian Alvarezről, a franciák belső védőpárosáról, Upamecanóról és Varane-ról, vagy épp a négygólos Giroud-ról is.

A bama.hu álomcsapata: Emiliano Martinez (Argentína) – Achraf Hakimi (Marokkó), Josko Gvardiol (Horvátország), Cristian Romero (Argentína), Theo Hernandez (Franciaország) – Luka Modric (Horvátország), Adrien Rabiot (Franciaország), Rodrigo de Paul (Argentína) – Antoine Griezmann (Franciaország), Lionel Messi (Argentína), Kylian Mbappé (Franciaország). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!