Vb 2022

2022.12.04. 21:53

Nem kellett különösebben megerőltetnie magát Angliának

Nem jelentett igazi akadályt az angol válogatottnak a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Szenegál, simán léptek a Franciaország elleni negyeddönőbe Hendersonék.

Kvanduk B.

Fotó: AFP

Óriási különbség volt az első pillanatoktól kezdve Anglia és Szenegál között, még ha az afrikaiaknak is volt egy-két ígéretes próbálkozása, illetve az első két ziccert is ők alakították ki. Előbb Ismaila Sarr érkezett meg egy kipattanóra, de a kapu fölé lőtt, majd Dia csapott le egy védelem mögé belőtt labdára, de akkor Pickford védett óriásit.

Percekkel utóbbi helyzet után azonban már a britek ünnepelhettek, Bellingham találta meg tökéletesen Hendersont, akinek szinte csak az üres kapuba kellett lőnie.

Az első játékrész ráadásában aztán egy villámgyors kontra végén Kane találta magát szemben egyedül a kapussal, s a kiváló csatár nem is hibázott, a kapuba vágta a labdát.

A fordulás után az 57. percben Saka zárt le mindent. Még arra is volt ideje, hogy átvegye a labdát a tizenhatoson belül, majd a kapu közepébe lőtt. Mendy ismét tehetetlen volt.

Anglia–Szenegál 3–0 (2–0)
Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő. al-Khor.
Anglia: Pickford – Walker, Stones (Dier, 76.), Maguire, Shaw – Henderson (Phillips, 82.), Rice, Bellingham (Mount, 76.) – Saka (Rashford, 65.), Kane, Foden (Grealish, 65.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Szenegál: Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (Ballo-Toure, 84.) – Diatta (P. M. Sarr, a szünetben), Ciss (Gueye, a szünetben), Mendy, I. Sarr – Ndiaye (Abass, a szünetben) – Dia (Diedhiou, 72.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.
Gólszerzők: Henderson (38.), Kane (45+3.), Saka (57.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!