Vb 2022

2022.12.14. 09:56

Újra döbbenetet okozna Marokkó, most a franciák lehetnek az áldozatok

Argentína a döntőben, Horvátország a bronzmérkőzésen várja majd a labdarúgó-világbajnokság mai elődöntőjéről ellenfelét. A címvédő franciák a meglepetés csapat Marokkóval fognak összecsapni ma 20.00-kor.

MTI/K. B.

Fotó: AFP

Kérdéses a címvédő francia válogatott két futballistája, a védő Dayot Upamecano és a középpályás Adrien Rabiot játéka a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében, amelyben Marokkó lesz Franciaország ellenfele. A két játékos megfázás miatt kihagyta a címvédő együttes keddi edzését, és a francia szövetség (FFF) közlése szerint könnyített munkát végzett beltéri tréning keretében. Upamecano már hétfőn sem edzett együtt a társaival.

Ha egyikőjük sem lesz bevethető a szerdai meccsen, akkor vélhetően Ibrahima Konate kezd majd középhátvédként, míg Rabiot-t Youssouf Fofana helyettesítheti a középpályán Antoine Griezmann és Aurélien Tchouaméni társaként.

Ez a vb-meglepetés csapatának malmára hajthatja a vizet, bár a pótlásként beálló játékosok is magas játékerőt képviselnek, s a hiányzók sem pótolhatatlanok. Hakimiék viszont egészen biztos nem most fognak meghátrálni, ráadásul már bizonyították, hogy szinte labda se kell nekik, hogy esélyesebbnek vélt csapatokat üssenek ki. Ugyanakkor a legmeghökkentőbb döntős szereplések egyike lenne, ha a franciák ellen is sikert érnének el, még úgy is, ha Hegedűs Márk, a PMFC támadója lapunknak nyilatkozva még a torna előtt épp őket választotta a csapatok közül, amely szerinte megdöbbenti majd a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!