Vb 2022

2022.12.20. 11:02

Véget ért Benzema eseménydús története

MTI

Fotó: AFP

– Megtettem mindent, hogy jobb legyek, és hibákat is elkövettem, de ezek miatt tartok ott, ahol ma vagyok, és büszke vagyok rá! Megírtam a történetemet, és a miénk véget ért – írta a csatár hétfőn, 35. születésnapján a Twitter-fiókjában, bejegyzéséhez pedig egy olyan fotót csatolt, melyen a nemzeti csapat mezében látható.

A Real Madrid sztárfutballistája a 2014-es vb-n a válogatott legeredményesebb játékosa volt négy góllal a 2018-as tornán, melyet a francia együttes megnyert, viszont nem volt ott, korábbi válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideóval történt megzsarolásában játszott szerepe miatt.

A 97-szeres válogatott támadót Didier Deschamps szövetségi kapitány egészen tavalyig mellőzte, a 2021-ben rendezett Európa-bajnokságon viszont ismét ott volt a csapatban, idén pedig egyértelműen a franciák első számú középcsatárként számítottak rá, de néhány nappal a vb rajtja előtt megsérült. Ugyan a szakvezető a helyére nem hívott be senkit, így a keret tagja maradt, és megkapja az ezüstérmet, ám pályára nem lépett, annak ellenére sem, hogy a francia sajtó szerint a múlt héten már alkalmas lett volna a játékra.

Benzema helyén Olivier Giroud kezdett a vb-n, aki négy góllal zárta a tornát, de a vasárnapi, Argentína elleni fináléban gyengén teljesített, és Deschamps még a szünet előtt lecserélte. A csapat a második félidőben 0–2-ről, a hosszabbításban pedig 2–3-ról is fel tudott állni, de a 11-es párbajban 4–2-re alulmaradt a Lionel Messi vezette dél-amerikaiakkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!